20161017 91797Kerstmusical ELF wordt geregisseerd door Yuri Nikerk, die intussen al heel wat ervaring heeft liggen in het Kwadrant Theater. Zo speelde hij mee in twee kerstproducties en tekende vorig jaar ook voor de regie van Joseph. Maar ELF plaatst Yuri weer voor een heel nieuwe uitdaging!

Het stuk is een typisch Amerikaanse feel-good musical: heel vrolijk en energiek. Maar er zit ook een duidelijke boodschap in het verhaal en enkele karakters zijn complete tegenhangers van de vrolijke en onbezorgde Buddy. Er is kortom genoeg te doen voor de regisseur!

elf musical

Yuri Nikerk: “Elke voorstelling wordt gespeeld met 1 Elf, 11 mannen, 11 vrouwen en 11 kinderen (verdeeld over 2 kindercasts), de jongste deelnemer is 7 jaar, de oudste deelnemer is 62. Juiste deze afwisseling maakt de musical zo leuk om te doen!”

Gelukkig staat Yuri er niet alleen voor, de regie doet hij samen met Caroline Das (speelde vorig jaar in Joseph mee), Thijs van Gurp is verantwoordelijk voor de zang en voor dans kan hij rekenen op Esmée van Engelen en Lieanne Kamphuis. Zo kan Yuri zich richten op het onderdeel waar zijn passie ligt: het spel. Yuri: “Joseph was volledig op muziek, dan staat elk woord van te voren al vast. Dat is met Elf anders, hier kan je veel meer spelen met het spel!”

20161017 91801Caroline Das maakt dit jaar haar debuut als regisseur. Aan ervaring geen gebrek, zij speelde mee in diverse grote producties in Zoetermeer, maar hoe breng je deze ervaring over naar de spelers? Caroline: “In het begin was het wel even wennen, een echte sprong in het diepe om meteen zo’n grote productie te mogen doen! Maar Yuri geeft me veel ruimte om zelf in te vullen en we zijn een heel goed team. Ik heb gemerkt dat ik mijn ervaring op het toneel goed kan overbrengen aan de spelers. Het stuk zit nu ook al zo in me, dat ik precies weet hoe het er uit moet komen te zien! Ik ben blij dat ik deze kans heb gegrepen!”

In het verhaal, naar de gelijknamige film, volgen we Buddy, een man die door elfen is geadopteerd, op humoristische wijze. Als hij van de kerstman te horen krijgt dat hij eigenlijk geen elf is, maar een mens, begeeft Buddy zich naar zijn natuurlijke vader in New York. Al snel blijkt dat Buddy zo’n grote stad bepaalt niet gewend is. Iedereen vindt hem maar vreemd en zelf valt hij ook van de ene in de andere verbazing….

De kaartverkoop is inmiddels open, dus boek snel voor het leukste familie uitje in de kerstvakantie!

 

Bekijk hier ons interview met regisseur Yuri Nikerk:

-advertenties-

-goede doel-