mantelzorgdagIn het kader van de Dag van de Mantelzorg zette mantelzorgorganisatie ZoSamen afgelopen zaterdag in de Sniep 140 Zoetermeerse mantelzorgers in het zonnetje. Wethouder Isabelle Vugs bedankte de mantelzorgers namens de gemeente voor de enorme inzet die zij hebben getoond voor hun zieke of gehandicapte naaste, in het afgelopen jaar.

De mantelzorgers kregen een heerlijke high tea aangeboden in de Bovenzaal van restaurant de Sniep. De middag werd muzikaal omlijst door een optreden van de Pauwergirls, die vele aanwezigen aan het zingen kregen.
Dit jaar was het landelijk thema ‘Mantelzorg doe je samen!’. In de huidige samenleving wordt er van mantelzorgers veel inzet verwacht. Om optimaal te kunnen zorgen en deze zorg ook langdurig te kunnen bieden (ook naast een gezin of een baan) hebben mantelzorgers een stevig netwerk nodig om zich heen. Een netwerk van helpende en steunende familie en vrienden, maar ook van professionals en zorgvrijwilligers, van begripvolle collega’s en een werkgever die waar mogelijk medewerking verleent.

De wethouder reikte zaterdag het mantelzorgbeeldje uit aan Reinier Laman Trip, een mantelzorger die zijn netwerk optimaal heeft kunnen benutten. “De zwaarte is niet zozeer de zorg, maar vooral de mentale belasting”, reageerde Reinier. Hij heeft zelf zijn vrouw Linda, waarbij in 2012 de progressieve spierziekte PLS is vastgesteld, verzorgd tot haar overlijden. Hij had, naast zijn kinderen, een vaste groep vriendinnen waarop hij altijd een beroep kon doen in de zorg voor zijn vrouw.
Het mantelzorgbeeldje werd uitgereikt aan één persoon, maar was symbolisch bedoeld voor alle aanwezige mantelzorgers.

-advertenties-

-goede doel-