20161125 93753Winkeliers in de Dorpsstraat hebben een actie gehouden voor een 14-jarig slachtoffer van zinloos geweld. Thomas werd kort geleden geheel uit het niets door 12 andere jongens zwaar mishandeld en in het water gegooid. Vrijdag 25 november kreeg hij van de Dorpsstraat winkeliers kado’s aangeboden om hem een hart onder de riem te steken.

20161125 93748Ben Tichem, Kickin’it sports: “Het verhaal van deze jongen heeft ons erg geraakt. Hij heeft schade opgelopen door het zinloze geweld, maar heeft ook emotioneel een zware klap gehad. Ik heb toen de andere winkeliers uit de straat benaderd of we niet met zijn allen iets voor hem konden doen”.

Samen met zijn moeder Deborah kwam Thomas vrijdagmiddag naar de sportwinkel van Kickin’it sports in de Dorpsstraat. Zij waren zichtbaar ontroerd door de vele kado’s die zij mochten ontvangen van de winkeliers, ook omdat het gezin het financieel niet breed heeft. Deborah: “We zijn er nog steeds helemaal van ondersteboven. Ik ben zó geschrokken toen Thomas helemaal onder het bloed thuis kwam. Hij is er gelukkig nog goed vanaf gekomen, maar slaapt nog steeds slecht. Ook durft hij ’s avonds niet meer alleen naar buiten.”

De familie is nog op zoek naar getuigen die de mishandeling op de Zegwaartseweg hebben gezien. Thomas herinnert zich een man op een scooter, maar deze man was plots verdwenen, voordat hij hem om zijn naam had kunnen vragen. Voor een aangifte en het opsporen van de daders van deze zinloze mishandeling, kunnen getuigenverklaringen heel belangrijk zijn. Heeft u iets gezien wat met deze zaak te maken heeft? Neem dan contact op met de politie Zoetermeer.

 


Video: Fred Wolters, Wolters Producties

 

-advertenties-

-goede doel-