20161124 143256

 

De AH goedzak actie zamelde met 6 filialen in Zoetermeer goed bruikbaar 2e hands speelgoed in voor de minder bedeelde kinderen. In eerste instantie zou het speelgoed naar de speelgoedbank gaan maar die bedankte vriendelijk wegens ruimte gebrek. Kledingbank MEVE werd benaderd en al snel was er een besluit genomen. Vinnie Pouw van MEVE nam de taak op zich om deze actie tot een succes te maken.

"We hebben een opslag leeg getrokken om het speelgoed op te slaan en het te kunnen sorteren, vanuit de opslag zal het naar de uitdeelpunten gaan", aldus Vinnie Pouw. Samen met Eline Looiaard, AH Rokkeveen en Leo v/d Meer AH Meerzicht werd de actie vanuit AH geleid. De eerste week was nog niet voorbij of MEVE had al ruim 21 containers opgehaald bij filialen van AH. Niemand had ooit durven hopen dat Zoetermeer zo vrijgevig zou zijn!

Op maandag 21 november zijn vrijwilligers van MEVE onder leiding van Vinnie Pouw in de filialen van AH speelgoed gaan uitdelen. Elke dag een andere AH, elke dag nieuwe blije gezichtjes en dankbare ouders. Donderdag was het de beurt aan AH filiaal Meerzicht, Leo v/d Meer had flink uitgepakt met de aankleding en decoratie van het uitdeelpunt. Zwarte pieten waren ook aanwezig voor het uitdelen van wat lekkers en er werden Sinterklaas liedjes gezongen door de kinderen.

20161124 152459 20161124 143315

20161124 152506

20161124 145111

"Ondertussen staat de teller op 38 containers" en ze blijven maar geven, vertelt Vinnie Pouw van MEVE. 'S nachts lig ik nog speelgoed te checken en uit te delen. Een te veel aan cadeaus ? "Nee hoor nooit, we zijn een ieder dankbaar die gedoneerd heeft. Met al dit speelgoed kunnen we zoveel kinderen blij maken."

Verschillende voedselgroepen in Zoetermeer hebben ondertussen ook al cadeaus ontvangen. Kindertehuizen in Nederland en Belgiƫ krijgen ook voor de decembermaand cadeaus. KIKA is benaderd en ook daar gaat speelgoed naar toe en dan nog steeds is de opslag vol. Sinterklaas was de opzet maar met zoveel speelgoed kan MEVE ook met de kerst gewoon doorgaan met uitdelen..

 

Het speelgoed kon worden ingeleverd tot en met zaterdag 26 november, mocht u uw nog bruikbaar speelgoed niet hebben ingeleverd neemt u dan contact op met Kledingbank Stichting Meve,
Dijkwater 3, Meerzicht
Ma t/m zat van 10 t/m 15u

 

Foto's Marja de Laaf

-advertenties-

-goede doel-