Scootmobielen zijn schaars in Zoetermeer. Dat schrijft wethouder Vugs in een brief aan de gemeenteraad. Het tekort is ontstaan door het faillissement van een van de grootste transportbedrijven van zeecontainers ter wereld, de firma Hanjin.

Scootmobiel"Hanjin heeft ruim 500.000 containers op transport staan die door het faillissement niet op het eindadres geleverd kunnen worden. Dit betreft ook de voorraden van nagenoeg alle scootmobielmerken en -typen die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Inmiddels is er een tekort ontstaan aan hulpmiddelen en onderdelen voor hulpmiddelen. Dit heeft landelijke gevolgen voor de levering en reparatie van scootmobielen,” aldus de wethouder.

Stand van zaken

“Op dit moment is het onduidelijk of de bestellingen via Hanjin nog geleverd worden. Er worden extra scootmobielen geproduceerd en verscheept. De verwachting is dat deze eind november arriveren. In de tussentijd zijn onderdelen opnieuw besteld. Alternatief vervoer per luchtvracht en trein is voor grotere producten (als scootmobielen) echter volgeboekt.”

Gevolgen

Dit heeft ook gevolgen voor Zoetermeerders die een scootmobiel nodig hebben. Leverancier Medipoint heeft naar alternatieven gezocht en voor zover mogelijk doorgevoerd om de overlast tot een minimum te beperken. "Inmiddels zijn deze alternatieven niet meer toereikend en krijgen inwoners te maken met leveringsproblemen,” aldus Vugs. “ Dit betekent dat zij langer moeten wachten op hun scootmobiel. Daar waar de uitgestelde levering tot onoverkomelijke problemen leidt wordt een oplossing geboden. De verwachting is dat in december de levering weer normaal zal verlopen.”

 

-advertenties-

-goede doel-