StraatverlichtingDe gemeente Zoetermeer roept inwoners op om stille en enge plekken te melden. Het gaat om plekken waar inwoners zich onveilig voelen, omdat het er bijvoorbeeld onvoldoende verlicht is. Iedere Zoetermeerder kan tot 31 januari 2017 een stille en enge plek aanmelden via www.zoetermeerveilig.nl.

Dit jaar zijn er 29 locaties aangemeld. “Op 17 locaties heeft de gemeente extra verlichting geplaatst of is de huidige verlichting aangepast. Zo zijn er bijvoorbeeld op de Osylaan-Van Diestlaan, de Franklinstraat en de Kurosawastrook extra lichtmasten geplaatst,” aldus de gemeente Zoetermeer. De gemeente meldt dat niet alle aangemelde locaties aangepakt konden worden omdat het bijvoorbeeld om particulier eigendom gaat.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. “Met projecten als WAS (Wijk en Agent Samen) en de grote controleacties op de RandstadRail probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten.”

Meer informatie staat op www.zoetermeerveilig.nl .

-advertenties-

-goede doel-