20161128 94021

Manager Susanne Rensen en eigenaar vd Heijden voor de (lege) tennishal

Racketcenter De Leijens vierde in september nog het 35 jubileum als centrum voor tennis, ftiness en squash. Het centrum is een begrip in de wijk, maar er staan ingrijpende veranderingen voor de deur. Manager Susanne Rensen: "De markt verandert en wij moeten als bedrijf mee veranderen, anders red je het niet. Het Racketcenter zoals iedereen het nu kent zal verdwijnen en we gaan verder als modern Trampolinepark met veel fitnessmogelijkheden".

Het gaat Susanne Rensen wel aan het hart dat het tennissen plaats moet maken voor de nieuwe trampolines: "Ik heb zelf  ook jarenlang getennist en les gegeven, maar het is niet meer te doen om het bedrijf op deze manier voort te zetten, de tennisbanen staan 80% van de tijd leeg! De markt voor tennis loopt terug en er is tegelijkertijd heel veel aanbod. We moeten met de tijd meegaan en een andere weg inslaan". Die andere weg wordt een geheel nieuw en modern beweegpark, waar veel aandacht is voor beleving. In de grote hal komen trampolines, maar ook mogelijkheden om afsprongen te oefenen in een foampit, een obstacle run parcours en een tumblingbaan.

 

Forse investering

Het is een forse investering, maar de directie van het Racketcenter rekent erop dat de nieuwe Trampolinehal met uitgebreide fitness mogelijkheden tot 60 tot 100.000 bezoekers per jaar kan trekken. Susanne: "Als je gaat, dan moet je het goed doen! We voelen er daarom niets voor om voorzichtig met een paar trampolines te beginnen, nee, het roer gaat in 1 keer om!" Veel vaste klanten van het centrum zijn er niet blij mee dat hun vertrouwde tennishal zal verdwijnen, maar als Susanne uitlegt dat de huidige tennishal niet meer rendabel is, is er ook wel begrip. Voor de vaste klanten is er een compensatiepakket en een overgangsregeling naar een van de andere tennisbanen in de stad.

De tennisbanen zullen 24 december definitief sluiten, de nieuwe hal zal slechts een paar maanden later al open gaan. Aan de buitenkant verandert er niets, omwonenden zullen dan ook weinig merken van de verbouwing.

 

Persoonlijk, maar tegelijk flexibel

Mensen kunnen straks kiezen voor Milon fitness, een fitness programma dat geheel persoonlijk is afgestemd op iemands behoeften en mogelijkheden. Maar ook het volgen van groepslessen wordt mogelijk, net als jumping op de trampolines en crossfit, een combinatie van fitness, atletiek en gymnastiek. Jumping is de nieuwe trend, er verschijnen in het land steeds meer van deze hallen. Het is ook een sport die minder belastend is voor de gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen, maar tegelijk staat 10 minuten jumping wel gelijk aan een uur hardlopen!

 

-advertenties-

-goede doel-