1G0V6417December is voor het Zoetermeerse Alfrink College altijd een bijzondere maand. "Juist in deze maand willen wij onze leerlingen iets extra’s meegeven. Misschien is dat wel wat ons als katholieke school bijzonder maakt,” vertelt afdelingsleider Eric Brunings van het Alfrink.

De afgelopen week hebben alle leerlingen een zogenaamde themaviering bezocht. "In die viering met als titel: 'In welke schoenen wil je lopen’ werd stil gestaan bij het pad dat jij wil gaan. Wat zijn je talenten, je dromen en je ambities en wat heb je daarvoor nodig? Zeker is dat je mensen om je heen nodig hebt en dat vriendschap dus belangrijk is,” aldus Brunings.

adventkransAdvent

Op weg naar Kerstmis is op het Alfrink College natuurlijk ook aandacht voor de advent. De vier weken voor Kerst. "De komende maandagen zullen een voor een de kaarsen op de adventskrans in de hal van de school worden aangestoken," vertelt de afdelingsleider. "Bovendien is er traditiegetrouw een fraaie adventskalender te zien met het thema: ‘Samen op pad naar het Licht’.”

Lichtjesavond

Naast de kerstviering is het 19 december ook weer lichtjesavond. "Voor veel leerlingen, oud-leerlingen en vele anderen een hoogtepunt," aldus Brunings. "Een gezellige avond in kerstsfeer, met veel muziek, een levende kerststal, een boekenmarkt en tal van kerstactiviteiten voor groot en klein, waarbij iedereen die iets met het Alfrink heeft welkom is."

-advertenties-

-goede doel-