IMG 5325Van links naar rechts: de echtparen den Hertog, de Rooij en Kraal

Burgemeester Aptroot mag geregeld zijn felicitaties overbrengen aan echtpaar die hun 60jarig huwelijk vieren, maar ditmaal was het wel een heel bijzonder feest! Drie Zoetermeerse echtparen, die alle drie op 29 november 1956 trouwden vierden dit jaar hun 60-jarig huwelijksjubileum. Een goede reden voor de burgemeester om de echtparen samen op het Stadhuis uit te nodigen.

De echtparen kregen van de gemeente een prachtige bos bloemen aangeboden. Een bijzondere overeenkomst was, naast de trouwdatum, dat alle drie de echtparen al 60 jaar in Zoetermeer wonen!

 

Echtpaar Den Hertog – Lindhout 60 jaar getrouwd

Op 29 november 1956 trouwden Bram den Hertog en Lies Lindhout in Bleiswijk. Zij kwam uit Moerkapelle, hij uit Zoetermeer. Hun hele huwelijk wonen Bram en Lies in Zoetermeer. Ze kregen twee zoons, van wie er een op 46-jarige leeftijd overleed. Er zijn twee schoondochters, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Opa is 80 jaar. En oma ook.

Toen Bram trouwde, was hij grondwerker bij een loonbedrijf. Van 1960 tot 1996 was hij werkzaam bij de Tweede Kamer als bode. De grootste hobby van Lies was het jeugdwerk van de kerk: kampen organiseren in de vakantie en clubs. Dat gebeurde vooral in het Kruispunt, op de plaats waar nu de tempel van de Mormonen staat.

Bram heeft heel wat boten op schaal gebouwd. Beide echtelieden hadden verder plezier in tuinieren. Buitenlandse vakanties hebben de Den Hertogs onder meer gemaakt naar Israël en Duitsland.

 

Echtpaar De Rooy – Breedijk 60 jaar getrouwd

Cor de Rooy en Aals Breedijk trouwden in 1956 in Hekendorp (later Oudewater). De bruidegom heeft tientallen jaren gewerkt bij de Spar, die ook in de Zoetermeerse Dorpsstraat een winkel had. En zijn echtgenote is jarenlang verpleegkundige geweest in Leiden, in het Academische Ziekenhuis (het tegenwoordige LUMC).

Het paar kreeg drie kinderen, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Ze hebben hun hele huwelijk in Zoetermeer gewoond, waarvan de laatste 2,5 jaar in de Schoutenhoek.

Hij heeft heel erg veel kerkenwerk gedaan. Ook was hij 25 jaar vrijwilliger in de Morgenster. Zij heeft zich erg ingezet voor het reumafonds en het Rode Kruis. Ze maakten mooie vakanties naar Israël, Noorwegen, de VS en Canada.

 

Echtpaar Kraal – Meijer 60 jaar getrouwd

Op 29 november 1956 trouwden Cor Kraal en Nellie Meijer in Moerkapelle, de woonplaats van de bruid. De kerkelijke inzegening van het huwelijk had plaats in Zoetermeer. De bruidegom is 84, de bruid 83 jaar.

Cor werkte bij zijn vader (in het timmerbedrijf Kraal) toen hij de bruid over de drempel van hun woning droeg. Tot 1998 is hij actief geweest als directeur van timmerbedrijf Kraal, dat op zijn hoogtepunt 24 mensen personeel had.

Cor is in 1932 geboren in Zegwaard, het tweelingdorp van Zoetermeer dat tot 1935 zelfstandig was.

Cor en Nellie kregen drie kinderen en negen kleinkinderen.

De hobby van Cor is zingen, maar door de drukte van het bedrijf kon hij daar pas op zijn 50e serieus werk van maken. Tot zijn 80e zong hij naar hartenlust in Vox Jubilans, een bekend koor uit Waddinxveen. Nellie mag graag handwerken.

Buitenlandse vakanties waren er volop. Onder meer naar Duitsland en Zwitserland. Op hun 50e leerden Cor en Nellie nog skiën. In Zwitserland hebben ze met hun kinderen bergen geklommen en veel lange wandelingen gemaakt.

 


Foto's: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

Tekst: Frans Rijkaart

-advertenties-

-goede doel-