Pers Terugblikken en VooruitkijkenBeleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving.

Vanaf 17 december 2016 is in het Stadsmuseum Zoetermeer de nieuwe tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje’ te zien. Met deze verrassende tentoonstelling wordt het 25-jarig bestaan van het museum gevierd. Het is tegelijkertijd een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum, dat naar verwachting in 2018 in het vernieuwde stadhuis in het Stadshart de deuren opent.

Verhuizing
Het Stadsmuseum Zoetermeer gaat in 2018 verhuizen naar het Stadshart. Het museum wordt 5 x zo groot. Het nieuwe museum wil bezoekers laten beleven hoe de leefwijze in Nederland veranderde vanaf 1950 tot nu en verder. Met interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen onderzoekt het museum het wonen, werken en (samen)leven in de stad van gisteren, vandaag en morgen.

 

Speciaal voor de december feestmaand is in de ontvangstzaal van het museum ‘De lifestyle Kerstboom’ van stylist Helmi van Gellecum te bewonderen.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Bankgiro Loterij Fonds, Fonds1818, Gravin van Bylandt Stichting, Gemeente Zoetermeer

Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje
Vanaf 17 december 2016
Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00
Toegangsprijs: € 3,00 (kinderen t/m 12 jaar, MJK, CJP gratis)
Adres: Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735
 

-advertenties-

-goede doel-