Galerie INTER gaat op 18 december weer open. Na bijna een jaar gesloten te zijn geweest. Een jaar waarin de galerie heeft gerouwd om het verlies van haar oprichter, Heinz Kimmerle. “Vol trots, vanuit liefde en in diep verdriet zetten wij het werk van Heinz voort,” aldus de eigenaren van de Galerie.

Uitnodiging opening expositie MAI 001

Galerie INTER is een onderdeel van de Stichting IFK, de naam staat voor staat voor Instituut voor Interculturele Kunst en Filosofie. Prof. Heinz Kimmerle heeft deze Stichting en Galerie in het leven geroepen en jarenlang met veel aandacht en enthousiasme gerund. Op 17 januari 2016 stierf hij plotseling geheel onverwacht. De Galerie heeft nu bijna 1 jaar geschokt van dit verlies stil gestaan, op 18 december gaan de deuren van Galerie INTER weer open.

Mutual Art Inspiration

Mutual Art Inspiration is het eindproduct van een twee jaar durende samenwerking tussen een aantal Zoetermeerse Kunstenaars en twee Nigeriaanse Kunstenaars, Dialoog in Beelden. Heinz had samen met Birgit Boogaard en Stichting Terra dit samenwerkingsproject opgezet en begeleid, het eindresultaat was een tentoonstelling van 43 schilderijen bij Stichting Terra. Galerie INTER/Studio Citta heeft deze indrukwekkende tentoonstelling samengesteld van de werken van de Afrikaanse Kunstenaars.

 

 

-advertenties-

-goede doel-