dementie appDe dementia-App is een handige, leuke app voor mantelzorgers. Ter ondersteuning van mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorgers stelt de gemeente Zoetermeer het gebruik van de Dementia-app tot eind 2017 gratis beschikbaar. De gemeente hoopt dat het met de app makkelijker wordt om langer thuis te blijven wonen voor mensen met dementie.


Met de dementia-App hou je als mantelzorger contact met je naaste, beheer je de agenda en kun je een logboek bijhouden. Degene voor wie je zorgt kan met de dementia-App onder meer met jou beeldbellen, fotoalbums & polygoonjournaals bekijken, maar ook (geheugen)spelletjes spelen.
Met de app blijven mantelzorgers op een prettige manier in contact met degene voor wie je zorgt, maar ook met andere mantelzorgers, familieleden, vrienden en zorgprofessionals.

Gratis in Zoetermeer
Normaal kost de Dementia-App € 10,00 per jaar per gebruiker, maar vanaf heden biedt de gemeente Zoetermeer geïnteresseerde mantelzorgers als proef een jaar lang gratis toegang tot de app voor 2 gebruikers. Dus voor jou én voor degene waarvoor je zorgt! Mensen met dementie hebben onder meer behoefte aan een dagritme en structuur en zullen naar verwachting langer thuis kunnen blijven wonen, als zij daarbij worden ondersteund door mantelzorg en technologie. De dementia-App is een belangrijke aanvulling op de fysieke hulp van mantelzorgers en familie aan mensen met dementie.
Om met het netwerk in contact te blijven zijn er minimaal 2 gebruikers en een Android of iOS tablet nodig.
Kijk voor de volledige voorwaarden en de wijze van aanmelding op de website van ZoSamen: www.zosamen.nl.

 

 

-advertenties-

-goede doel-