rv balijhoeve 5Het college van Burgemeester en Wethouders volgt het advies van de Samba-groep om te investeren in Stadsboerderij de Balijhoeve. Met investeringen van onder andere samenwerkende organisaties en fondsen wordt de boerderij opgeknapt en kunnen de activiteiten uitgebreid worden.

 

In het voorstel van de Sambagroep (Samenspraak groep Balijhoeve) wordt het hoofdgebouw van de Balijhoeve ruimer en toegankelijker gemaakt, daardoor kunnen ouderen en andere doelgroepen beter het terrein en gebouw gebruiken dan nu. De kiosk ondergaat een vernieuwing zodat er voor bezoekers een kop koffie en een broodje is. Die worden geserveerd door vrijwilligers en zorgcliënten.

De herinrichting van het terrein gaat zorgen voor een betere aansluiting op het Balijbos. Deze herinrichting maakt ook een scheiding tussen publieks- en bedrijfsactiviteiten op de stadsboerderij. Tot slot komt er een kapschuur bij waar plaats is voor de opslag van veevoer, de veewagen en ander werkmateriaal.

Samenspraak aan basis voor deze investering
Dit voorstel van het college is een gevolg van het advies dat de Samenspraak groep Balijhoeve in oktober heeft aangeboden. ”Het college omarmt het voorstel van de Samba-groep waarin samenwerkende partners als zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties uit de wijk en natuur en milieu stichtingen een bijdrage leveren aan de wijk via de Balijhoeve”, aldus wethouder Robin Paalvast. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk in de loop van januari 2017 een beslissing hierover.

-advertenties-

-goede doel-