20161213 163332School’s cool is officieel van start gegaan in de gemeentes Pijnacker-Nootdorp Zoetermeer. School's cool sluit aan op de maatjesprojecten die Jong Perspectief in beide gemeenten uitvoert. Met het School’s cool project kunnen leerlingen bij de overstap naar de middelbare school extra begeleiding krijgen van een mentor.

 

Tijdens de officiële aftrap bij Rabobank Zoetermeer ontving Ignas Wajon,voorzitter Jong Perspectief, uit handen van Rob Joosten, rayondirecteur Rabobank regio Den Haag, een cheque ter waarde van €18.000 euro namens Rabobank Foundation voor de start van School’s cool in Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Hiermee en met alle andere subsidies van gemeenten, onderwijs, fondsen en serviceclubs kan ondersteuning geboden worden aan leerlingen bij de overstap naar de middelbare school.


Mentorprogramma
Leerlingen, die voor het mentorprogramma School’s cool in aanmerking komen, krijgen een mentor die ongeveer anderhalf uur per week bij de leerling thuis helpt met het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. De leerling heeft met dit steuntje in de rug meer kans op een goede schoolloopbaan. De basisscholen dragen de leerlingen voor. Het mentoraat start in het voorjaar van groep 8 en eindigt in december als de leerling in de 2e klas van het voortgezet onderwijs zit.
Voor meer informatie: www.jongperspectief.nl/schoolscool

-advertenties-

-goede doel-