urban danceIn het afgelopen jaar vierde Lionsclub Soetermare haar 15 jarig bestaan. Ter ere van dit lustrum heeft de club allerlei activiteiten georganiseerd, zoals het Koningsontbijt en de verkoop van wenslantaarns en violen. Deze acties hebben in de eerste helft van dit jaar 5000 euro opgebracht, bestemd voor het goede doel: Zorgboerderij Swaenensteyn.


Het 'goede doel' van de Lionsclub was het verzorgen van muziek - en danslessen voor jongeren van Zorgboerderij Swaenensteyn. Deze lessen worden gegeven door vakdocenten van het CKC. De jongeren krijgen zangles, djembé, fotografie en danslessen. Iedereen doet met veel enthousiasme mee!
De bijdragen van vele Zoetermeerders door het kopen van violen, wenslantaarns en Koningsontbijt bonnen hebben geleid tot het succes van deze creatieve samenwerking. De lessen, vier keer per week, gaan ook in 2017 tot de zomervakantie door.
Lionsclub Soetermare is onder de indruk van de docenten van het CKC die zo ‘op maat’ een groepje jongeren en hun begeleiders lesgeven! “Een knappe prestatie”, aldus Babs van der Geest en Sofie van der Linden van Soetermare. “Maar ’t mooiste is de jongeren zelfbewust voor de spiegel naar voren te zien stappen tijdens bijvoorbeeld de urban dance lessen om daar hun ‘eigen’ solo te doen! Gewoon indrukwekkend!”

Foto: een les urban dance in de danszaal van het CKC

-advertenties-

-goede doel-