Zoetermeerders kunnen tot 9 januari 2017 stemmen voor het kunstwerk dat in het nieuwe Stadhuiscomplex (Stadhuis, Bibliotheek en haar partners) komt te staan. Als de verbouwing van het complex klaar is, is er ruimte voor een nieuw kunstwerk. Hoe deze kunst er uiteindelijk uit komt te zien, en waar het komt te staan, is nog niet helemaal bekend. De gemeente hoort graag van de bewoners welk kunstwerk het moet worden.

 

kunst gemeentehuis  kunst gemeentehuis2   110008

 De Grote Polder

Zoetermeer is in korte tijd uitgegroeid naar een stad midden in een authentieke polder. Dit unieke landschap keert nu terug de stad in door middel van een tiental polderdieren die op onverwachte plekken een plaats krijgen in het vernieuwde stadhuis.

 De Pijlers van Zoetermeer

Dit kunstwerk visualiseert een symbolische verbinding tussen de letterlijke steunpilaren van het stadhuis en de figuurlijke dragers van Zoetermeer: de grondleggers, bewoners, bezoekers en de bestuurders van de stad. Zij vormen samen het fundament dat de gemeenschap draagt, vormt en overeind houdt.

 Het Vuur van Zoetermeer

Het kunstwerk omvat een kampvuur en sprokkelhout van brons, symbool voor de democratische weg van inwoner naar bestuur. Het is de interactie waarbij de inwoner verantwoordelijk is voor de aanvoer van brandstof, het sprokkelhout. De bestuurder gebruikt het sprokkelhout om het vuur te laten branden.

 110049  110052  110986

 De Ontmoeting

Het kunstwerk combineert op een verrassende wijze het heden en verleden van Zoetermeer. Op verschillende plekken komen 9 grote wanden van gebrandschilderd glas. Het zijn levensgrote afbeeldingen van inwoners van Zoetermeer uit vroeger tijden.

 In-Unison

Persoonlijke foto’s van inwoners worden onderdeel van een kunstwerk: een nieuw Zoetermeers fotoalbum. Herinneringen komen tot leven door een golvende lichtbeweging die door het kunstwerk gaat. Het vormt binnen een intiem beeld, van buitenaf is het een pixel in de wolk van Zoetermeerse momenten.

 

 De Verhalendouche

In een stadhuis draait alles om de communicatie tussen bestuurders en bewoners. ‘De Verhalendouche’ speelt in op dit gedachtegoed en toont een cyclus van vertellen en luisteren, door en voor de inwoners van Zoetermeer.

Over het stemmen

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat het stemmen zo eerlijk mogelijk verloopt. Zo willen ze zeker weten dat het winnende kunstwerk echt gekozen is door Zoetermeerders. Iedereen kan maar één keer stemmen op het kunstidee van zijn of haar voorkeur. Bij het aanmelden is het nodig om naam, adres en emailadres op te geven. De gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen en worden niet gebruikt voor andere doeleinden. Na de samenspraakperiode worden de gegevens verwijderd. De gemeente gaat na of de stemmers echt in Zoetermeer wonen. Het kan daardoor een aantal werkdagen duren voordat de stemmer een inlogcode krijgt. Inwoners zonder internet kunnen bij de wijkposten en de Bibliotheek aan de Duitslandlaan stemmen.

Tellen

De stemmen van de inwoners gelden voor 50%, stemmen van de medewerkers van de Bibliotheek en partners en de gemeentemedewerkers tellen ieder voor 25%. Stemmen kan tot 9 januari 2017 te stemmen op één van de zes schetsideeën. Dit kan via doemee.zoetermeer.nl .

 

-advertenties-

-goede doel-