mz ballebak2De gemeente Zoetermeer verkoopt sporthal Olympus aan de eigenaren van de Ballebak, die het pand nu huren. De Ballebak wil er een indoor speelparadijs van maken, met vele extra attracties. In de planning staat onder meer lasergamen, escaperooms en een trampolinepark. Een van de grootste attracties moet een waterspraypark worden.

 

Sinds 1 maart 2016 vinden er geen sportactiviteiten meer plaats in de Olympus. De voormalige huurders van de sportzalen zijn inmiddels verplaatst naar bestaande sportaccommodaties. De Ballebak is door de sluiting van de sportzalen nu nog de enige huurder van de Olympus en heeft een huurcontract tot 1 januari 2019. De Ballebak wil de  Olympus kopen voor haar bedrijfsactiviteiten.

De Ballebak heeft al veel nieuwe activiteiten op de planning staan. Zo willen zij het bestaande kinderspeelparadijs met compleet vernieuwen en nieuwe voorzieningen toevoegen.Het waterspraypark is volgens de initiatiefnemers ideaal voor kinderen, het water komt van alle kanten, maar verdwijnt ook meteen weer in de grond. Zwemdiploma's zijn dus niet nodig!

Ook het exterieur en het terrein van Olympus wordt aangepakt, zo willen ze de entree en groenvoorziening representatiever en meer van deze tijd maken. De achterzijde en een gedeelte van de zijkant van het pand worden ingericht als een laagdrempelige natuurspeeltuin. De Ballebak wil in januari beginnen met de grote verbouwing. Eerst wordt de bovenverdieping gesloopt, daarna wordt het speelparadijs opgebouwd.

“Met de verkoop van sporthal Olympus aan de Ballebak en de plannen die zij hebben wordt niet alleen dit bijzondere gebouw voor Zoetermeer behouden, maar hebben we er ook weer een uitbreiding van ons leisure-aanbod bij”, vertelt wethouder Mariëtte van Leeuwen. Het gebouw zal het kinderspeelparadijs  een totaal van € 950.000 kosten.

Bijzonder ontwerp

In 1978 werd in Zoetermeer het Olympus geopend. Het ontwerp was van de Amerikaanse architect Richard Buckmister Fuller, hij staat bekend als een uitvinder, architect, ontwerper en dichter. Hij heeft veel verschillende gebouwen ontwerpen in Nederland waaronder het Nationaal Automuseum in Raamsdonksveer en in 2012 werd gestart met de bouw van een houten koepel in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-