15492384 1280764695327210 4933708303954380434 nVier studenten van De Haagse Hogeschool hebben zich ingezet voor 3FM Serious Request. De vier studenten organiseerden, in het kader van de door hen gevolgde minor Event Management, een winters evenement op de Markt in Zoetermeer om een bijdrage te leveren aan het einde van longontsteking in ontwikkelingslanden. Met het evenement wilden zij niet alleen geld inzamelen voor het goede doel, maar vooral ook het belang van de te bestrijden stille ramp benadrukken.

15492438 1144326485687380 8907000051980819990 nIn samenwerking met de gemeente Zoetermeer hebben de vier studenten op woensdag 14 december de gehele dag op het Marktplein winterse activiteiten georganiseerd die geld in het laatje moesten brengen voor 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Dit hebben zij gedaan onder de naam: Wonderlijke Winterfair. In het programma waren diverse activiteiten zoals bowlen en een loterij opgenomen.

Voor de bezoekers die een lot in de loterij hadden gekocht was het ook een spannende dag. Er was namelijk een interessante hoofdprijs te winnen; een chef-kok bij je thuis! Tijdens de prijsuitreiking kwam het lot van Jeanette Diepenbroek als winnend uit de bus. Zij kan een gezellige culinaire avond voor vier personen bij haar thuis tegemoet zien!

De Wonderlijke Winterfair is erg druk bezocht door honderden kinderen met hun ouders. Deze bezoekers hebben het ongelofelijke bedrag van €1473,71 met zijn allen mogelijk gemaakt. Het uiteindelijke doel van dit evenement was het goed onder de aandacht brengen van de stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Samen hebben zij voor een bijdrage gezorgd aan de toekomst van kinderen met longontsteking.

Zonder de hulp van alle sponsoren, familie, vrienden en andere vrijwilligers was het niet zo’n succes geworden als dat het nu is. Student Dennis van den Berg, één van de organisatoren van de Wonderlijke Winterfair zegt: “Het was veel werk en gestress, maar dat was het allemaal waard als je ziet wat we er uiteindelijk mee hebben opgehaald!”. De studenten reizen op 23 december naar Breda om daar de cheque met het totale geldbedrag van alle projecten in de minor te overhandigen aan de 3FM-dj’s in het glazen huis.

De minor Event Management van de opleiding Commerciële Economie van De Haagse Hogeschool zamelt jaarlijks geld in voor 3FM Serious Request. Met het organiseren van fundraising evenementen in de regio brengen de betrokken studenten de theorie direct in de praktijk. De actie is in samenwerking met het Rode Kruis en het Humanity House opgezet.

-advertenties-

-goede doel-