Kerststal 1Het Stadsmuseum Zoetermeer besteedt in een speciaal Verzamelkabinet aandacht aan bijzondere verzamelingen van Zoetermeerders. Tot en met 29 januari 2017 is het Verzamelkabinet ingericht als Kerststalletjes -kabinet met een selectie uit de verzameling van Anette van het Erve.

Anette van het Erve verzamelt al jarenlang Kerststalletjes en heeft inmiddels een indrukwekkende verzameling met 275 stalletjes. “Kerstmis is voor mij een heel bijzonder feest. Ik kom uit een Katholiek gezin met vijf kinderen en ook al zijn we ieder ons weegs gegaan, met Kerstmis komen we nog steeds altijd allemaal bij elkaar. In mijn ouderlijk huis stond altijd een grote kerststal onder de boom. Mijn vader bouwde zelf de kerststal en we zetten de stal dan gezamenlijk op: dat was nog leuker dan de boom versieren. Elke avond na het eten mochten we rond kersttijd ons avondgebedje op onze knietjes rond de stal zeggen, en dan staken we de kaarsjes aan! Mijn eerste kerststal was die van mijn ouders; toen zij verhuisden, wilden ze die niet meenemen en kochten ze een nieuwe. Ook al zag de gipsen groep er niet meer uit, voor mij had het toch een emotionele waarde en natuurlijk heb ik ‘m nog steeds.”

Speciaal voor de december feestmaand is bovendien in de ontvangstzaal van het museum ‘De lifestyle Kerstboom’ van stylist Helmi van Gellecum te bewonderen.

 

Terugblikken en Vooruitkijken. Oude hits in een nieuw jasje

Open: di t/m vrij: 10:00 – 16:00, za en zo: 13:00 – 17:00, maar gesloten op beide kerstdagen en nieuwjaarsdag.

Toegangsprijs: € 3,00 (kinderen t/m 12 jaar, MJK, CJP gratis)

Adres: Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  I: www.stadsmuseumzoetermeer.nl
F: www.facebook.com/gestoldgeluk T: @StadsmuseumZoet

-advertenties-

-goede doel-