Met de Dorpsstraat Parkeerapp kun je slim navigeren naar een parkeerplek rondom de Dorpsstraat. Vandaag nam wethouder Marc Rosier (Verkeer) de Zoetermeer Dorpsstraat Parkeerapp in gebruik. De app laat zien waar er vrije parkeerplaatsen zijn en het is ook mogelijk om met de app te betalen voor het parkeren.

 

App DorpsstraatIn de app kunnen bezoekers aangeven op welk parkeerterrein rond de Dorpsstraat zij willen parkeren. Daarna houdt de app bij of er vrije plaatsen zijn. Als dat niet zo is, wordt naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats genavigeerd. Aangekomen op de parkeerplaats heeft de app de functionaliteit om de parkeerplek te onthouden. Indien het een betaalde parkeerplek is kunnen gebruikers met hun favoriete parkeerapp betalen.

Wethouder Marc Rosier: “Met de app maken we het nog makkelijk om rond de Dorpsstraat te parkeren. Dat is goed voor bewoners en de ondernemers in de straat. Daar ben ik erg blij mee.”
Als eerste gemeente in Nederland krijgt Zoetermeer de beschikking over deze app. De app werkt samen met navigatie en parkeerapps die al op de mobiele telefoon aanwezig zijn en is hand-free te gebruiken. Vanaf 22 december 2016 is de app te downloaden voor Android- en iOS toestellen onder de naam Zoetermeer Dorpsstraat Parkeerapp.

-advertenties-

-goede doel-