spelevaert 2De leerlingen van de basisschool De Spelevaert hebben in hun aula een kerstverhaal gespeeld met vele liedjes, waar de hele school bij kon zijn. In de avond werd groep 8 getrakteerd op een verrassing. Zij werden onthaald door een kerstkoor. Daarna was er voor alle leerlingen een kerstdiner georganiseerd door de ouderraad om samen in een goede kerstsfeer te komen.

 

Op de basisschool De Spelevaert in Seghwaert wilden ze dit jaar extra aandacht geven aan de kerstviering. De leerlingen, leerkrachten en ouders zijn hard aan de slag gegaan om er een fantastisch feest van te maken. De donderdag 23 december stond al een tijd met een uitroep op de kalender. Nu de dag gekomen was, gaf dit een enorme levendigheid in de school. De kinderen speelden een kerstverhaal in de aula en zongen daarbij de liedjes die ze hadden ingestudeerd. In het spel werd het kerstkind geboren en kwamen de drie koningen op bezoek.

 

spelevaert 3 spelevaert 1
De drie koningen komen Heet diner met heel veel lekkers

 

In de avond was er het kerstdiner met de hele school. Groep 8 kreeg als verrassing dat een echt kerstkoor op hun stond te wachten. Op school ontvangen worden door een kerstkoor was iets wat de leerlingen niet verwacht hadden. tijdens het eten ging het koor de groepen langs om de kerstsfeer nog extra aan te sterken.

Het diner was georganiseerd door de ouders van de ouderraad en zij hadden zich geen moeite gespaard om het elk kind naar de zin te maken. Voor de gelegenheid waren alle kinderen in hun mooiste kerstkleding naar school gekomen.

De ouders die na afloop hun kinderen van school kwamen halen werden getrakteerd op warme chocolademelk.

Schooldirecteur Kees van der Aar kijkt met plezier terug op deze kerstviering: "Het is geweldig gezellig geweest en ik heb gezien hoe de kinderen hebben genoten van deze kerstactiviteiten, een mooier kerstcadeau kan je als directeur niet krijgen".

 

-advertenties-

-goede doel-