"Boeiend, enorm inspirerend, zeer gevarieerd, goede bijdrage om politiek te gaan volgen, hartstikke leuk om met zoveel geïnteresseerde inwoners samen te werken, eigenlijk te kort, verrassend, leerzaam, veel theorie, opvallende hechte groep, smaakt naar meer." Dit zijn enkele reacties van de cursisten op de vraag hoe zij terugkijken op de cursus Politiek Actief.

politiek actiefDe gemeenteraad organiseerde deze cursus om inwoners van Zoetermeer de gelegenheid te bieden een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. De cursus Politiek Actief was bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Afgelopen maandag vond de laatste van de zes bijeenkomsten plaats van de cursus Politiek Actief. De deelnemers hebben deze avond een certificaat ontvangen. Ter afsluiting woonden zij (een deel van) de raadsvergadering bij. Een groot deel van de groep maakte na afloop van de vergadering nog van de gelegenheid gebruik om met elkaar en aanwezige bestuurders na te praten onder het genot van een drankje.

Vervolg

De raadswerkgroep communicatie gaat de cursus binnenkort evalueren. Gezien de grote belangstelling voor deze eerste cursus, wordt bekeken of er in 2017 een vervolg komt en zo ja op welke manier.

 

-advertenties-

-goede doel-