20161223 96174Basisschool de Annie MG Schmidt heeft tijdens het kerstdiner op school de actie voor Serious Request afgesloten. Alle kinderen van de school hadden zelf voor de kerstmarkt geknutseld, mooie kerstboompjes van hout, sneeuwballen, sneeuwpoppen en rendieren van bloempotten. De ouders konden deze knutsels vervolgens voor 1 euro kopen voor het goede doel.

Na afloop van het kerstdiner mocht de leerlingenraad het bedrag bekend maken: in totaal is er 210 euro opgehaald voor het goede doel! Maar daar bleef het niet bij, want meester Jorg van groep 7/8 zette zelf nog een actie op touw. Heel Nederland is nu in de ban van 'lak je nagels voor serious request' en de meester daagde de hele groep uit om hier aan mee te doen. Als de hele klas vrijdagochtend met gelakte nagels op school zou verschijnen beloofde hij een bedrag van 1 euro per leerling te doneren!

Bij binnenkomst op school vrijdagochtend werden alle kinderen van groep 7/8 dan ook gecontroleerd op de kleur van hun nagels. Alle kinderen, de meisjes én de jongens hadden zonder uitzondering hun vingernagels versierd in de mooiste kleuren. Natuurlijk kon meester Jorg zelf niet achter blijven en verscheen hij op school met de prachtige kleuren roze en wit op zijn nagels! In totaal leverde dit nog eens 30 euro op. De klas heeft samen, op internet, de donatie overgemaakt aan Serious Request in Breda.

-advertenties-

-goede doel-