Het bezoeken van een kerstshow is tegenwoordig een echte belevenis geworden, tuincentra trekken tegenwoordig alle registers open om publiek te trekken. De Driesprong Zoetermeer is dit jaar verkozen tot de beste kerstshow van Nederland op gebied van sfeer en decoratie. De prijs word jaarlijks uitgereikt door Tuinzaken, het vakblad voor de tuincentrumbranche.

Jaarlijks wordt er een prijs weggegeven aan de tuincentra voor hun harde werk aan de kerstdorpen. De KERST 1tuincentra worden beoordeeld op de grootte van de kerstshow en krijgen hiervoor een bijpassende prijs. Daarnaast worden er deelprijzen weggegeven voor originaliteit, commercie, sfeer en decoratie, beleving, groen, kunstgroen en sociale media. De Driesprong heeft dit jaar de deelprijs  voor sfeer en decoratie gewonnen. De belangstelling voor de show dit jaar was zo groot dat er een extra parkeerplaats is gemaakt met 300 meer parkeerplekken.

De kerstshow is dit jaar gecreëerd door tekenaar en inkoper Albert van der Velden. In september is hij met zijn team van 20/25 man begonnen met het bouwen van de kerstshow. “Wij onderscheiden ons door de kerstshow niet te onderbreken met andere producten en ook zelf versiering te maken voor de klant”, vertelt Albert van der Velden. Bij veel tuincentra word de kerstmarkt nog onderbroken door producten uit het gewone het assortiment. De Driesprong kiest ervoor om een duidelijke ingang en uitgang te creëren voor de kerstshow.

Dit jaar was er een stijgende lijn in alles wat met opmaak te maken heeft. Zo werden de stolpen weer goed verkocht dit jaar. De kerst trend van het afgelopen jaar was warm. Warme kleuren en een knusse sfeer. Zo zijn kleuren als rood, groen en goud veel verkocht maar de koelere kleuren zoals wit en zilver blijven voor veel mensen een basis.

Verschillende sfeerkamers

KERST 2

Er zijn verschillende soorten kamers gebouwd, zo is er een romantische kamer, een witte kamer, een warme kamer, een natuur kamer en een magische kamer. Ook voor de kinderen is er een Lemax afdeling waar ze de film Frozen afspelen. Vaak blijven de kinderen wat langer hangen in de magische kamer, deze is ingericht in een kerst Efteling thema waardoor er een magisch sfeer hangt.

Terwijl je door de ruimte loopt krijg je meteen een kerstgevoel door de vele sfeerlichten en decoratie. Met de versierde kerstbomen en kerstdorpen kijk je je ogen uit. Momenteel zijn er drie kerstdorpen gebouwd met hierop oude olijvenbomen. De bomen zijn versierd om bij het kerstthema te passen en geven de dorpen een heel leuk en schattig effect. Door de verschillende kamers heen voel je ook de sfeer veranderen waardoor het een totaal beleving wordt voor de mensen.  

Dinsdag 27 december zal de uitverkoop beginnen tot 1 januari. Daarna wordt de kerstshow afgebroken en zal de Driesprong zich gaan voorbereiden op het voorjaar. 

 

Tekst: Tatum de Hulster

-advertenties-

-goede doel-