vuurwerkHet aantal meldingen van vuurwerkoverlast valt tot nu toch nog mee. In Zoetermeer zijn er 29 meldingen geweest. Toch is onze stad daarmee al weer hoger dan omliggende gemeentes. In Meerzicht zijn er inmiddels al zes meldingen gedaan. In de wijken Rokkeveen, De Leyens en het Westerpark drie meldingen tot nu toe.

Het meldpunt vuurwerkoverlast is weer open. Dit initiatief van 30 GroenLinks fracties is bedoeld om het aantal meldingen van vuurwerkoverlast bij te houden. Deze resultaten worden na de feestdagen aan 30 burgemeesters aangeboden. Melden van vuurwerkoverlast kan op Meldpunt Vuurwerkoverlast.

Dit jaar kan er ook gemeld worden bij de politie. De Zoetermeerse politie laat weten:

"Melden via Twitter #vwoverlast079 van vuurwerkoverlast in Zoetermeer!

Blijf vuurwerkoverlast melden via 0900-8844. Maar heeft u een twitteraccount? Dan verzoeken wij u vanaf vandaag ook een tweet te sturen met #vwoverlast079 + wijk + straatnaam. Dit jaar volgen wij als politie Zoetermeer namelijk de berichten met #vwoverlast079. De tweets worden bij ons tot en met 1 januari 2017 aan het bureau gemonitord. Wij doen dit om meer zicht te krijgen op welke tijdstippen en welke gebieden er vuurwerkoverlast voorkomt. Zo kunnen wij onze agenten gerichter sturen naar de probleemgebieden.
Wat wij belangrijk vinden, is dat als u daadwerkelijk overlast ervaart, dat u eerst zelf het contact probeert te zoeken met de overlastgevers.
Heeft dit geen effect? Doet u dan een melding via 0900-8844. De melding wordt dan officieel bij ons geregistreerd. Wij gaan vervolgens kijken hoe wij de overlast het beste kunnen aanpakken en beperken".

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-