doenietzomallDe nieuwe website www.DoeNietZoMall.nl is een initiatief van een groep verontruste bewoners uit de wijken rondom het bestaande ‘Woonhart’. Zij zijn tegen het plan van de Gemeente Zoetermeer om in het centrum van onze stad een Holland Outlet Mall te vestigen.

Op de website uiten de bewoners hun bezwaren tegen de HOM, onder andere toenemende geluidsoverlast, toenemende concentraties fijnstof, parkeer- en verkeersproblemen. Zij roepen bewoners op om de vergadering van de ‘Commissie Stad’, op 9 januari, over de komst van de HOM, bij te wonen. Bewoners hebben het recht om in te spreken op vergaderingen van de Gemeenteraad of Raadscommissies, Doe Niet Zo Mall.nl hoopt dat veel bewoners gebruik gaan maken van dit recht.

De initiatiefnemers van Doe Niet Zo Mall.nl zijn bang dat de wijzigingen in infrastructuur straks betaald zullen moeten worden door de Zoetermeerse burger. De verkeersproblemen door grotere toestroom van auto’s vanwege de HOM moet worden opgelost door gescheiden toegang tot de wijken en diverse infrastructurele aanpassingen. De investeerders hebben duidelijk gemaakt dat zij hiervoor niet gaan betalen. De burgers zullen daarom uiteindelijk de rekening moeten voldoen. Het zwakke argument in het onderzoeksrapport is dat deze aanpassingen ‘op den duur toch nodig’ zijn.

Hoe maak je bezwaren kenbaar?

Wilt u gebruikmaken van uw spreekrecht als burger om uw bezwaren tegen de komst van de HOM te uiten, meld u dan aan als spreker voor de commissievergadering van 9 januari a.s. Dat kan eenvoudig door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de mail hoeft alleen maar te staan: ‘Ik meld me aan als inspreker voor de commissievergadering over de HOM op 9 januari.’ En dan je naam, en er bij zetten dat je bewoner bent.

-advertenties-

-goede doel-