sh Station StadhuisFrisse kleuren, grafische patronen en figuren gaan de randstadrailhalte Stadhuis opvrolijken in deze donkere wintermaanden. Zoetermeer heet reizigers daarmee op verrassende wijze welkom tijdens de verbouwing van het stadhuis. Street artists van Urban Art Studio toveren de komende maand de enorme bouwschutting van 242 m2 om tot één groot kunstwerk.

Tien verschillende kunstenaars beelden de verscheidenheid aan mensen uit, die dagelijks deze halte passeren. Marc Rosier, wethouder Binnenstad: “Voor reizigers blijft er de komende maanden steeds iets nieuws te ontdekken in het enorme kunstwerk dat de halte onherkenbaar verandert.”

De street art geeft de donkere en ondergrondse omgeving van RandstadRailhalte tijdens de verbouwing van het Stadhuis een vriendelijker karakter op weg naar de realisatie van een bruisende binnenstad waar het voor Zoetermeerders en bezoekers prettig is om te winkelen, recreëren en te verblijven. De kunstenaars gebruiken tijdens het aanbrengen van de street art maximaal tot 1.20 meter van de perronbreedte voor het uitstallen van hun ladders en verfbenodigdheden. Hierdoor blijft de gehele lengte van het perron toegankelijk.

-advertenties-

-goede doel-