Aftellen

Een grote vuurwerkshow boven de Dobbe, met de hele familie aftellen op de Markt en veel horeca open. Dit belooft deze jaarwisseling een knalfeest te worden voor Zoetermeer! De gemeente nodigt Zoetermeerders uit om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden op het Marktplein, in het centrum van de stad.

 

Dit jaar organiseert de gemeente voor het eerst een vuurwerkshow op de Markt op oudejaarsavond in samenwerking met de ondernemers van The Old Pal, Clooney, Pavarotti, Grand Café Vrienden, Café Spetters en 1892 Eten en Drinken. Het wordt volgens de betrokken ondernemers een waanzinnig feest met veel lekkere muziek, eten en drinken en natuurlijk als grote klapper de professionele vuurwerkshow die maar liefst ruim een kwartier zal duren.

 

Vuurwerk 2Hoe ziet het feest er uit?

Op zaterdag 31 december start het avondprogramma om 21.00 uur met een DJ op de Markt. Alle bezoekers tellen samen af tot het nieuwe jaar begint, op een groot scherm een aftelklok komen  om gezamenlijk  af te tellen. De vuurwerkshow begint om middernacht vanaf het Dobbe-eiland. Het feest duurt tot 1 januari 2017, 01.00 uur. De betrokken horecazaken, met uitzondering van 1892 Eten en Drinken, zijn dit jaar ook tijdens Oud & Nieuw geopend voor het publiek.

Voor de hele familie

De sfeer van het evenement is familievriendelijk en iedereen is welkom! Met gevarieerde muziek en langer geopende restaurants is de vuurwerkshow het perfecte uitje voor het hele gezin. Pavarotti. Clooney en Old Pal zijn op 31 december al vanaf 21.00 uur open. Grand Café Vrienden en Cafe Spetters gaan na het feest op de Markt open. Op het Marktplein komt een podium aan de kant van de Dobbe, met aan weerskanten bareilanden. Tevens zijn er twee partijen die met mooie foodtrucks het plein van een lekker hapje zullen voorzien. Dat zijn Queenies Saté en Femke’s Diner! De eerste spreekt voor zich denk ik J en de tweede die serveren Amerikaanse lekkernij als wafels en grilled cheese en daarnaast ook oliebollen.

 

Vuurwerk- en alcoholverbod

Omdat er dit jaar op de Markt een evenement wordt georganiseerd waarbij ook uitloop naar het Stadhuisplein, Oostwaarts en Zuidwaarts wordt verwacht, is door het college besloten om deze locaties aan te wijzen als vuurwerkvrije zones. Zo wordt voorkomen dat er vuurwerk wordt afgestoken in de bezoekersmenigte.0p de Markt is het verboden zelf meegebrachte drank te gebruiken. De enige alcohol die is toegestaan moet bij een van de horecaondernemers zijn verkregen. Op het meenemen van alcohol en vuurwerk zal bij het betreden van het terrein gecontroleerd worden.

 

Alleen pinnen

Tijdens het Oudejaarsfeest kan alleen gepind worden bij de diverse stands, contant betalen is niet mogelijk! Er is voor pinnen gekozen omdat dit veel veiliger is, zo hoeft er niemand met veel contant geld op zak rond te lopen tijdens het feest en hebben ook de ondernemers geen wisselgeld nodig. Zorg dus dat je je pinpas niet vergeet!

 

Op de facebookpagina van dit evenement kun je alle ontwikkelingen volgen: www.facebook.com/NYEZoetermeer

-advertenties-

-goede doel-