vuurwerk 3Burgemeester en wethouders hebben besloten de vuurwerkvrije zone rond de Markt uit te breiden. Er was al besloten dat er geen vuurwerk afgestoken mocht worden rond de Markt in verband met het nieuwjaarsfeest en de vuurwerkshow. Nu is het gebied uitgebreid met twee straten.

Het eerste grote New Years Eve (NYE) is een familie evenement op de Markt waarbij iedereen kan aftellen naar het nieuwe jaar. Om te zorgen voor voldoende veiligheid voor de bezoekers, heeft de gemeente al een aantal maatregelen genomen.

 

 

De maatregelen die al bestonden

Er is een alcoholnuttigingsverbod op de Markt (zelf meegebrachte alcohol is niet toegestaan). Ook is er een vuurwerkverbod voor de Markt, het Zuidwaarts, het Stadhuisplein en het Oostwaarts. Dit voor, tijdens en na het feest op 31 januari

 

Uitgebreid vuurwerkverbod

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat de vuurwerkvrije zone uitgebreid zal worden met het Marseillepad en het Dobbepad (achterzijde Londenstraat aan de kant van de Dobbe). De woordvoerder van de gemeente geeft aan dat dit besluit genomen is om te voorkomen dat particulier vuurwerk vanaf het Marseillepad en het Dobbenpad naar de Markt kan overwaaien. Dit kan tot onveilige situaties leiden. Ook is het goed mogelijk dat Zoetermeerders vanaf eerder genoemde straten gaan kijken naar de vuurwerkshop boven de Dobbe.

 

Huisregels NYE feest


Meenemen van drank, glaswerk of vuurwerk naar het feest is verboden. De beveiliging zal dit bij aankomst controleren en de toegang aan de bezoekers in bezit hiervan weigeren. Verder is het handig om te weten dat er alleen met PIN betaald kan worden.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-