Het tweede kwartaal van 2016 begon met een brand bij het Erasmus College, een gezellig feestje in de Silverdome, lekker eten bij het Foodtruckfestival en eindigde in het mogelijk aanwezig zijn van bommen onder de A12 . Dit is het Zoetermeer Actief jaaroverzicht 2016 deel twee van vier.

De links in dit jaaroverzicht verwijzen naar het artikel, waar vaak extra foto's, informatie en filmpjes te zien zijn.

 

collage2eKW

 

APRIL

In april was er brand op het dak van het Erasmus College. De brand sloeg door de spouwmuren heen naar beneden en is waarschijnlijk ontstaan door dakdekkingswerkzaamheden. Alle leerlingen verzamelden zich op het parkeerterrein en er raakte niemand gewond. Wel liep de dakdekker lichte brandwonden op. De brandweer kreeg de brand gelukkig snel onder controle.

 

 

Ook begon de maand april met een leuk feestje in Zoetermeer, of zeg maar gerust feest. Het 5-jarig jubileum van De Nacht van de Hollandse Sterren vond namelijk plaats. Met sterren als Jan Smit, Wolter Kroes en Django Wagner was het weer een geslaagde avond voor het feestend publiek. Niet alleen was de Silverdome omgetoverd, ook het publiek had zich extra feestelijk uitgedost.

 

DSC 7454A  DSC 7711A  DSC 7485A 

 

Ook nog sportief nieuws in april. Deze maand werd namelijk bekend dat naar verwachting in 2018 Gymworld Zoetermeer zijn deuren gaat openen, aan de Amerikaweg. Deze nieuwe toonaangevende turn- en gymnastiekaccommodatie gaat plek bieden aan duizenden Zoetermeerse sporters. Er wordt gestreefd om in het tweede kwartaal van 2017 met de bouw te starten. 

 

gumworld

 

Een mooie maand voor John Guldemunt. Zijn lang gekoesterde wens ging namelijk in april in vervulling, de opening van zijn eigen tattooshop Sinti Ink in de Dorpsstraat. Een standaardplaatje uit een voorbeeldboek kom je bij John niet snel tegen. John is iemand die de tattoo zelf ontwerpt en luistert naar het levensverhaal van de klant.

 

MEI

Ruim een jaar nadat oud-Zoetermeerder Vincent S. verdacht werd van de moord op de 26-jarige vrouw Stephanie Scott in Australië werd in mei bekend dat ook zijn tweelingbroer Marcus medeplichtig zou zijn aan de moord. Op de telefoon van Vincent werden foto's van Stephanie's verbrande lichaam gevonden en er werden bloedsporen in zijn auto aangetroffen. Vincent zou persoonlijke spullen van Stephanie naar zijn broer, Marcus, hebben verstuurd via de post.

 

DSC 9136A DSC 9213A DSC 9311A

In mei staan Dodenherdenking en Bevrijdingsdag centraal. Ook dit jaar was er tijdens Dodenherdenking een mooie ceremonie waar burgemeester Aptroot een toespraak hield. De volgende dag, Bevrijdingsdag, was ook een prachtige dag met veel feestelijke activiteiten. Bevrijdingsdag werd afgesloten met een spetterend festival van Splendid, Xander de Buisonjé, Gers Pardoel en Racoon.

 

 

Foodtrucks worden steeds populairder. Vorig jaar was er al een Foodtruckfestival in Zoetermeer en ook dit jaar kwamen de foodtrucks weer naar de stad, dit keer bij de Silverdome. Ruim 35 foodtrucks vulden het terrein. Niet alleen kon er genoten worden van heerlijk eten, ook waren er verschillende DJ's en live bands. Al met al een geslaagd festival!

 

DSC 3848  DSC 3910  DSC 3849 

 

impressieMandelabrug 2 copy

De Mandelabrug moet de grootste groene pergola van de wereld worden, zo bedacht Ashley Ballentine. Dit idee heeft hij als burgerinitiatief naar de gemeenteraad gezonden.

Lees hier alle over: mandelabrug-wordt-grootste-groene-pergola-op-aard

 

 

Juni

20150715 58611

Het recreatiebad Aquapark Keerpunt was een van de drie zwembaden in Zoetermeer. De gemeente besloot in 2013 het bad te verkopen, nadat het jaren met verlies had gedraaid. De Rekenkamercommissie (ingesteld door de Zoetermeerse gemeenteraad) heeft de verkoop van het Keerpunt onder de loep genomen. "Het uiteindelijke financiële resultaat van verkoop van Aquapark Keerpunt is netto € 4,4 miljoen negatief. De kosten die gemoeid waren met de verkoop zijn niet aan de raad gerapporteerd," aldus de commissie. "En de raad heeft ook niet om deze informatie gevraagd."

Privatiseringsbeleid

De Rekenkamercommissie komt nog tot een andere opzienbarende conclusie: de gemeente heeft geen privatiseringsbeleid. Het beleid werd bepaald door puur zakelijke afwegingen en vooral door bezuinigingen. En het Keerpunt maakte jaarlijks een verlies van tussen de € 1,2 miljoen en € 1,5 miljoen.

 

Er zou een Wellness center komen, een initiatief van een aantal jonge ondernemers. Tot op heden staat het oude zwembad er verlaten bij en groeit het mos niet alleen op het dak, maar ook tussen de tegels.

 

Bij het Stadhuis gaat het een stuk voortvarender. Daar werden de eerste muren gesloopt om de Bibliotheek en het Stadhuis tot één groot complex te maken waar de Zoetermeerders met al hun vragen terecht kunnen.

Met het doorbreken van de muur tussen Bibliotheek en Stadhuis is de verbouwing van het Stadhuis nu echt begonnen! Stadhuis en Bibliotheek zullen na de grote verbouwing in één pand verder gaan. Taco Kuiper (wethouder), Joke Mos (directeur bibliotheek) en Rob Steijn (directeur Dura Vermeer) bundelden hun krachten om deze belangrijke vernieuwing in de stad waar te maken.

Eind december 2016 zijn de eerste nieuwe ramen al weer geplaatst en is de eerste 'betonparty' een feit.

 

De intocht van de avond4daagse Veteranendag 2016

 

no limit2

Op last van burgemeester Charlie Aptroot moet club NoLimit sluiten voor zes maanden. De aanleiding is een vierde geweldsincident binnen 18 maanden. De club mag open blijven tot zondagnacht 23.59 uur. De sluiting is twee weken geleden aangezegd. Al veel eerder is de Zoetermeerse gemeenteraad op de hoogte gebracht van een eventuele sluiting van de club aan de Van Der Hagenstraat 22.

Wanneer een uitgaansgelegenheid binnen 18 maanden drie incidenten veroorzaakt, kan een burgemeester de zaak sluiten. Nu de politie binnen die termijn vier ernstige incidenten heeft gemeld aan burgemeester Charlie Aptroot is sluiting onomkeerbaar. De club moet voor zes maanden dicht.

Inmiddels is het nieuws: De club Nolimit mag na een sluiting van een half jaar weer open van de gemeente. Zij gaan dit doen met een 'Grand Opening' eind 2016.

 

Explosief nieuws

Er zijn mogelijk twee explosieven gevonden uit de Tweede Wereldoorlog langs de A12, dit meldt perswoordvoering van de gemeente Zoetermeer. De explosieven moesten eerst nader onderzocht, voordat er een besluit genomen kan worden over eventuele verwijdering. Burgemeester Aptroot geeft uitleg.

 

 

Uiteindelijk waren het geen bommen en konden de graafwerkzaamheden veilig voortgezet worden.

 

 

Bekijk hier de eerste aflevering van het jaaroverzicht: Eerste Kwartaal

 

Jouw Stad, Jouw Nieuws

Ken je onze 'Foto van de week'? Elke week een foto van Zoetermeerders met herkenbare, opvallende en mooie beelden van onze stad.

 

ijsvogels   dec16 r.soutendijk  sept16 w.v.herpen

Heb je een mooie foto? Stuur 'm in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Social Media

Zoetermeer Actief is meer dan alleen een nieuwssite. U vindt ons ook op:

* Facebook Zoetermeer actief

* Twitter

* Facebook Trendy Zoetermeer

* LinkedIn

* You tube

* Facebook Evenementen Zoetermeer

De redactie van Zoetermeer Actief dankt al haar medewerkers, samenwerkingspartners, sponsors & adverteerders en alle overige betrokkenen voor het in beeld brengen van het nieuws uit Zoetermeer dit jaar!

 

Tekst: Marinda Vis en Mark Neijssel
Ondersteuning: Tatum de Hulster
Fotocollage: André Bijkerk

-advertenties-

-goede doel-