zoebas tourOp 29 december vond de Zoetermeerse editie van de Streetball Masters wintertour plaats. Streetball Masters is dé 3x3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB). Op A-locaties in 7 verschillende Nederlandse steden strijden de streetballers in een 'urban' ambiance om een plek in de landelijke finale van het NK 3x3 basketball, welke op 3 januari 2016 wordt gespeeld in Den Bosch. Tijdens dit toernooi kan men zich met winst plaatsen voor het WK 2016 in Kazachstan (U18) en China (senioren).

Zoetermeer brak het wintertour record door met 50 teams in te schrijven. Hiermee blijkt dat basketbal leeft in onze stad. Naast Zoetermeerders, kwamen de deelnemers ook uit omliggende gemeenten, andere delen van Nederland en zelfs uit Duitsland. De organisatie van het toernooi lag in handen van de NBB, de gemeente Zoetermeer, buurtwerk Zoetermeer en combinatiefunctionaris Jos de Frel, namens basketbalvereniging Zoebas. Het deelnemersaantal van bijna 200 bevatte dan ook 10 Zoebas teams.

De finalisten dames 18+ zijn: open run mockingjays(1e) vs team flawless(2e) en heren 18+: open run bounce wear(1e) vs squad streetball(2e). Laatst genoemde team versloeg in de halve finale het heren 1 team van Zoebas. De prijsuitreiking werd verzorgd door Peter Van Paassen, ambassadeur van 3x3 basketbal en ex-eredivisiespeler, -international en -3x3 bondscoach. Peter van Paassen is zijn basketbalcarrière begonnen bij Zoebas in Zoetermeer.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-