eaterspantersMet de oliebollen en de champagne bubbels nog in het bloed vertrokken de Panters op zaterdag 2 januari richting het zuiden. Het team was met een goed gevoel het kerstreces ingegaan door de winst op Heerenveen en de jongens hebben de rustperiode te baat genomen voor herstel, trainingen en teambuilding.

Eerste periode

De taak was eenvoudig in Geleen; gewoon winnen! Maar gewoon werd het niet en winnen bleek een serieuze klus. De Panters begonnen sterk tegen de nummer 1 van poule B en konden al snel op 2-0 voorsprong komen in de eerste periode.

Teris Wright kwam van links op goalie Rowan Delil af en deze liet een gaatje van 10 vierkante centimeter vrij waar de puck precies doorheen kon. Een briljante goal. Nog geen minuut later zet Ritchie van Hulten de 0-2 op het bord en de trommels van het thuispubliek konden even in de wachtstand. Geleen wist tegen te scoren, maar de Panters konden de druk behouden op het team van coach Dreberg met een fantastisch uitgespeelde powerplay goal tot resultaat. De 1-3 voorspong was een luxe waarvan slechts in de rust kon worden genoten.

Tweede periode

De tweede periode verspeelden de Panters hun voorsprong volledig en trommelaars kregen voldoende voer om er lustig op los beuken. En precies dat laatste misten de Panters een beetje. Het spel was net even te mat en dat werd afgestraft door de Eaters, die duidelijk honger hadden in de weg naar de goal van Tyler Holske. Met name de omschakeling van Geleen vanuit de verdedigende zone was zeer snel en doeltreffend. Jurryt Smid weet een penalty shot niet te benutten en als dieptepunt van deze periode wordt er ook een een short handed goal gescoord door Geleen in de laatste minuut van P2. En zo is de voorsprong van de 1e periode omgezet in een achterstand van 4-3.

Derde periode

In de derde periode kunnen de Panters het spel in aanvang niet goed naar zich toetrekken. Met nog slechts 6 minuten op de klok scoort Joy Turpijn de ongelooflijk belangrijke gelijkmaker die de basis blijkt te worden voor de winst van de wedstrijd. De Panters hebben duidelijk minder gegeten en gedronken met de kerst en hebben de langere adem. Joy Turpijn tikt er nog eentje bij en nota bene ex-Eater Rick van Haren zet zijn oude team op 2 punten achterstand. In een alles op alles poging haalt Geleen de goalie van het ijs en probeert een tegengoal te forceren middels de extra speler. Helaas voor de Eaters wordt puckverlies afgestraft en Jeffrey Melissant noteert de eindstand van 4-7. Winnen is fijn en dan is 3 uur met de bus gewoon een feestje.

De winst op Geleen was een heel belangrijke overwinning om de kans op deelname aan de play-offs niet te verliezen. Op naar de volgende wedstrijd: Zaterdag 9 januari 2016 speelt het team van coaches Van Koot en Van den Elskamp thuis in Silverdome tegen de Nijmegen Devils. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken, de puck zal de face-off stip raken om 20:30.