MG 2894

Curlingbaan Zoetermeer houdt van 15 tot en met 17 januari de Dutch Masters Mixed Doubles, een vooraanstaand toernooi dat meetelt voor de Curling Champions Tour. Het is voor het eerst dat een toernooi uit deze competitie in Nederland plaatsvindt in de nieuwe Olympische discipline voor gemengd dubbelteams.

Vijf Nederlandse teams nemen het op tegen de wereldtop, inclusief de regerend wereldkampioenen Zsolt Kiss en Dorottya Palancse uit Hongarije. Ook andere medaillewinnaars van het WK prijken op de deelnemerslijst van het toernooi, waaronder het andere Hongaarse duo Nagy en Szekeres die in 2009 zilver wonnen, Pauline Jeanneret die namens Frankrijk in 2011 brons won en de Rus Petr Dron die in 2010 de titel veroverde en nu de krachten heeft gebundeld met Victoria Moiseeva. In totaal doen er twintig teams mee uit dertien verschillende landen, van Canada tot en met Australië.

Voorbereiding op WK en Olympische Spelen

Voor veel teams vormt de Dutch Masters Mixed Doubles een voorbereiding op het WK mixed doubles dat van 16 tot en met 23 april 2016 wordt gehouden in het Zweedse Karlstad. Teams kunnen daar kwalificatiepunten veroveren voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang, waar mixed doubles curling voor het eerst op het programma staat, naast het ‘traditionele’ curling voor teams van vier mannen of vrouwen.

Mixed doubles curling wordt op dezelfde baan gespeeld en kent dezelfde puntentelling, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen. Het voornaamste is dat teams uit slechts twee spelers bestaan, een man en een vrouw. In plaats van acht zijn er maar zes stenen per team in het spel. Eén daarvan wordt bij aanvang van een end al op een vastgestelde plaats neergelegd.

Livestream

Het toernooi wordt gespeeld op Curlingbaan Zoetermeer in de Silverdome, Van der Hagenstraat 20 in Zoetermeer. De eerste wedstrijden beginnen op vrijdag 15 januari om 15.00 uur. De rest van de vrijdag en de volledige zaterdag zijn gevuld met groepswedstrijden. Op zondag vinden de eindrondes plaats, met om 15.00 uur de finale en aansluitend de prijsuitreiking. Op het YouTube-kanaal van de Curling Champions Tour worden de belangrijkste wedstrijden live uitgezonden, met commentaar van Shari Leibbrandt, bondscoach van het Nederlandse herenteam.

Kijk voor meer informatie op de website www.dutchmasterscurling.nl  of neem contact op met Eelco den Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-20737358.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-