BasisschoolcompetitieIn de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap Handboogsport, dat door de Zoetermeerse vereniging HKS wordt georganiseerd in sporthal De Oosterpoort op 24 januari, is enkele weken voor de kerstvakantie een bijzondere competitie van start gegaan.

Alle Zoetermeerse basisscholen zijn begin december uitgenodigd deel te nemen aan handboogclinics tijdens de reguliere gymlessen van de bovenbouwleerlingen. Diverse scholen hebben zich aangemeld voor deze sportieve ervaring. Tijdens deze clinics kregen de kinderen de fijne kneepjes van de handboogsport aangereikt en leerden ze met een heuse boog en speciale pijlen in korte tijd het doel te treffen.

Inmiddels zijn de clinics afgerond en hebben bijna 1000 leerlingen tijdens de gymles kunnen kennismaken met deze sport. Het enthousiasme van meester David was aanstekelijk en de leerlingen deden hun uiterste best de ballen van de pionnen af te schieten of de houten blokkenstapels omver te schieten.

Halve finale

In samenspraak met de reguliere docenten van de scholen worden op dit moment ongeveer 32 leerlingen geselecteerd voor deelname aan de halve finale van de competitie, die gehouden zal worden in de accommodatie van Handboogschietvereniging HKS aan de Heuvelweg in Zoetermeer, op 23 januari. Daar zullen de kinderen voor het eerst ‘met scherp’ schieten op een echt blazoen. De beste drie schutters komen dan uiteindelijk in aanmerking voor een finaleplaats.

Finale

De finale van de basisscholencompetitie zal plaatsvinden tijdens het NK-Indoor op zondag 24 januari in de Oosterpoort. De finalisten kunnen dan onder het toeziend oog van de Nederlandse kandidaten voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hun eindstrijd leveren.

Het NK-Indoor Handboogschieten is vrij toegankelijk voor bezoekers. Voorafgaand aan de NK-finales zal de basisscholenfinale rond 15:45 aanvangen.

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-