20160109 Shilo met gedeelte WVZ team

Een gedeelte van het succesvolle WVZ team

Op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 zijn de Regio West Winterkampioenschappen gezwommen in het Haagse zwembad het Hofbad. Een tweedaagse wedstrijd waaraan 34 verenigingen en ongeveer 500 zwemmers uit de regio deelnamen. Namens WVZ verschenen er 17 dames en 21 heren op de startblokken.

Op dit kampioenschap werden van de vrije slag, schoolslag en rugslag de 100 meter en 200 meter gezwommen. Voor de vlinderslag stond alleen de 100m op het programma en voor de wisselslag alleen de 200m. Per leeftijdscategorie waren en medailles te winnen. WVZ ging al meteen voortvarend van start.

Dames
Bij de dames werden de meeste medailles bij elkaar gezwommen door Lauren van IJll. Zij behaalde op iedere afstand een medaille, 3x goud, 3x zilver en 2x brons. Esmee van Geest heeft 1x gouden, 3x zilveren en 1x bronzen medaille in ontvangst mogen nemen en Marlinde Beukers behaalde 1x goud en 4x brons. Sophie de Jonge had een 100% score op de door haar vier gezwommen afstanden, ze behaalde 4x goud. Chefanja Nunes was goed voor 3x goud en 1x zilver, Nicole Bennis behaalde 2 gouden en 2 zilveren medailles net als Isobel Bowring. Jasmijn Boon, Inge Vieveen en Christy Geurts zwommen slechts 2 afstanden, maar ieder behaalde beide keren goud. Eline Duynisveld behaalde een zilveren medaille. Totaal konden de dames vanaf 11 jaar 43 medailles mee naar huis nemen.

Heren
Bij de heren werden de meeste medailles bij elkaar gezwommen door Adriaan Provo Kluit. Hij zwom alle 8 afstanden en behaalde 7 gouden en 1 bronzen medaille. Anne Schuurmans zwom 7 afstanden en behaalde 5 gouden en 1 bronzen medaille. Noah Legerstee behaalde 6 medailles op de door hem 8 gezwommen afstanden (1 goud, 4 zilver en 1 brons) een hele goede prestatie. Thomas Jansen behaalde 3 gouden en 1 bronzen medailles op de 4 afstanden die hij heeft gezwommen. Klaas Arkesteijn behaalde 3 medailles van iedere soort een. Jasper Breugem, Tygo van Hassel en Jordy van Oel behaalde ieder 2 medailles. Een bronzen medaille werd behaald door Joost de Roy van Zuydewijn en door Max Visser. Totaal komt dit voor de heren vanaf 12 jaar op 35 medailles.

Met ruime voorsprong eindigde zwemvereniging WVZ als nummer 1 van het medailleklassement. In totaal wisten de WVZ’ers 76 medailles in de wacht te slepen waarvan 39 gouden medailles, 21 zilveren en 16 bronzen medailles. De Columbiaan behaalde als nummer twee in totaal 42 medailles en Albion behaalde als nummer drie 16 medailles. Het was een zeer succesvol kampioenschap voor WVZ Zoetermeer.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-