sgwzc dames 18 1De Zoetermeerse waterpolodames hebben de winterstop goed afgesloten. Zaterdag was de hervatting van de competitie en de ranglijstaanvoerder van de Eerste Klasse Bond kon zonder al te grote problemen buur BZ&PC uit Bodegraven van zich afhouden. In een ijzersterke wedstrijd werden de gasten met 20-9 huiswaarts gestuurd.

SG WZC begon furieus aan het duel. Na drie Zoetermeerse aanvallen was het 3-0. “We waren net een champagnefles. De hele winterstop zijn we flink door elkaar geschud en bij het eerste fluitsignaal mocht de kurk eraf. We schoten uit de startblokken,” vertelt coach Ton Kloosterman. “Daarna werden we wat onnauwkeurig. De passing werd slordig waardoor we een aantal keer onnodig balverlies leden.” BZ&PC kon goed terugkomen en maakte zelfs tegen het einde van de eerste periode de derde gelijkmaker. “We hervonden onze focus en konden ons game plan weer oppakken.” De WVZ-ZVZ Combinatie walste vervolgens over BZ&PC heen. Via 4-3 werd het 7-4 en ineens was het einde derde kwart 13-5. Ook de laatste periode bleef het scorebord flink in beweging. Er werden dit kwart maar liefst tien doelpunten gemaakt. Zes voor SG WZC en vier voor BZ&PC. “Volgens mij heeft het publiek kunnen genieten van een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel. 29 goals waarvan de één nog mooier was dan de ander, daar kom je toch voor naar het bad? Wij wel in ieder geval! Ik ben super trots op dit team. We hebben best een pittige periode achter de rug. Klasse hoe we dan met elkaar naar dit duel toeleven en we de wedstrijd als team spelen en beleven. Volgende week spelen we in Amsterdam tegen Het Y. We gaan er keihard voor werken om daar zo goed mogelijk aan de start te staan. Maar eerst vieren we deze overwinning in ons clubhuis. De Evenementencommissie heeft een Nieuwjaarsfeestje georganiseerd. Na zo’n wedstrijd kunnen we daar natuurlijk niet ontbreken. Op naar een mooi nieuw jaar!"

Zondag 24 januari speelt SG WZC om 14:35 uur in het Sportfondsenbad Oost in Amsterdam. De nummer vier uit de competitie Het Y is dan de tegenstander.

SG WZC - BZ&PC Bodegraven: 20-9

Periodestanden: 3-3, 4-1, 7-1, 6-4

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 6, Wendy van Dijk 5, Nikkie van Veen 4, Mariska L’Herminez 2, Esther Klok 2, Svetlana Wolters

Foto: Olaf Otten

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-