2016 zhk brons Kai

Kai met de bronzen medaille

Afgelopen weekend werd in de uithof gestreden om het Zuid-Hollands kampioenschap voor neo-senioren, senioren en masters.
Op grond van de behaalde tijden dit seizoen hadden de volgende YVZ leden zich geplaatst: Chantal Brederoo, Kai Smit, Peter Dobbe, Jake van Steenbergen, Yvo Waalewijn, Hans van den Eeckhout, Ruud Verlaan, Marc van der Helm, Emiel de Haan en Nico Woldendorp.
Op dag één werd door elke rijder een 500 en een 1500 mtr. gereden. Marc kreeg helaas een dq voor de 2e valse start waarmee zijn klassement werd verspeeld. Jake stond na de eerste dag op plek 8 en Peter op plek 6.
Jake kwam net als Marc niet aan de start voor de afsluitende 3 km. op zondagavond.
Chantal wist haar vierde plek van de eerste dag te consolideren en eindigde daarmee net naast het podium bij de dames. Kai wist zijn tweede positie niet te behouden maar hij mocht de bronzen plak laten omhangen omdat hij derde is geworden in het eindklassement bij de neo-senioren. Peter werd uiteindelijk 8e.
Bij de senioren werd het nog spannend want Yvo moest het opnemen tegen clubgenoot Hans en tegen Sven, Sebastiaan en Frank, rijders van andere clubs. Yvo is een meester in het berekenen wat hij moet rijden om zijn plaats veilig te stellen. Hij deed wat hij moest doen en ondanks een zware rit behield hij de derde plek en kreeg hij de bronzen medaille. Hans eindigde net naast het podium op plek 4 ondanks een snelle 3 km. rit waarmee hij hoopte een gooi te doen naar het brons.
Emiel de Haan reed drie stabiele afstanden en behaalde hiermee het brons bij de heren masters ABC.
Nestor Nico reed bij de masters DEF en deed goed mee. Hij staat op plek 7 in het eindklassement.