DSC 7369 X3De 1e lustrumeditie van de Rokkeveense Dekkerloop is met 900 inschrijvingen zeer succesvol te noemen! De organisatie wist deze lustrumeditie leuk en sportief aan te kleden met een mooie medaille voor iedere finisher, een met het RVDL-logo bedrukt hardloopshirt (collectors item) en een Halve Marathon als hoofdafstand.

In de ochtend kampte de organisatie met her en der ijzel op het parcours en werd er op cruciale plekken met zout gestrooid om het parcours veilig te krijgen voor de lopers. In deze periode van het jaar is het steeds weer een uitdaging om met het weer om te gaan. Echter ging de zon in de loop van de dag schijnen wat resulteerde in een mooie, geslaagde dag voor lopers, de vrijwilligers en de organisatie.

DSC 7410 X3 DSC 7499 X3

Veel lopers kwamen van heinde en ver om aan de start te staan van de Halve Marathon van Custom Made Sport. Voor deze afstand hebben 186 lopers zich ingeschreven. De organisatie heeft veel positieve berichten ontvangen van dit snelle en grotendeels vlakke parcours.

Op uitnodiging van Andy Oskam van Custom Made Sport (organisator) verscheen Mike Teekens aan de start van deze Halve Marathon.

De 1e georganiseerde Halve Marathon van de Rokkeveense Dekkerloop is door Mike Teekens zeer snel gelopen in een strakke tijd van 1:09:52 uur. Hiermee is het parcoursrecord neergezet voor de 6e editie. Met deze tijd wist Mike Teekens de nummers twee en drie ruim op afstand te houden. Als 2e finishte Jaap Vink en als 3e kwam Jan Vermond over de finish. Bij de vrouwen kwam Augusta van Hoogendalem als 1e over de finish in een tijd van 1:140:44, op 2e plaats kwam Nanda Blom en op de 3e plaats Rianne Boek.

Bij de 10km van Dekker Sport ging het in de laatste 500 meter om wie van de drie als eerste zou finishen. De snelste op de 10km werd Dave Houben in een tijd van 36:43 min, 2e plaats Casper Wuite en 3e plaats Jeroen Zuiderduin. Bij de vrouwen: 1e plaats Esmee van der Wissel in een tijd van 42:04 min, 2e plaats Annelisa Jorritsma en 3e plaats Sandra Kaper.

De 5km van Administratiekantoor Bilancio was goed bezocht met 192 lopers aan de start. Bij de mannen was de 1e plaats voor Menno Beck in een tijd van 16:41 min, 2e plaats Alessio van der Straaten en 3e plaats Zeb Beelen. Ook bij de vrouwen gingen de eerste drie plaatsten om slechts seconden: 1e plaats Sharon van der Meer in een tijd van 22:24 min, 2e plaats Michelle Spermon en 3e plaats Sophie Sluiters.

DSC 7527 X3 DSC 8548 X3

Voor de 1.5km Kids Run van SNS hadden 147 kinderen zich ingeschreven. Ook kwamen twee scholen in aanmerking voor de scholencompeitie: De Prins Clausschool en Het Palet. Zij hadden beide minimaal 25 kinderen aan de start. Echter wist, net als vorig jaar, de Prins Clausschool wederom de wisselbeker te winnen! Na de prijsuitreiking hebben de kinderen volop genoten van een potje tafeltennis met sportvereniging Doing uit Zoetermeer.

De organisatie ziet volgend jaar, op 22 januari 2017, graag de lopers, bezoekers, sponsoren en de vrijwilligers terug tijdens de 6e editie van de Rokkeveense Dekkerloop.

Foto’s: Gerard van Warmerdam, met foto's van bijna alle deelnemers, kijk gauw of jouw foto er tussen zit!

Senioren: vwarmerdam.smugmug.com/Sport-2016/Rokkeveense-Dekkerloop/

Jeugd: vwarmerdam.smugmug.com/Sport-2016/Rokkeveense-Dekkerloop-2016/