Plomp DelanoEen nieuw jaar, een nieuw geluid. Hoofd Jeugdopleiding Richard Urgert nam vlak voor de winterstop het trainersstokje van Sascha Tuijt over. De hamvraag was natuurlijk: hoe zou deze wisseling van de wacht uitpakken? De resultaten in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie waren wisselend. Tegen derdeklasser Semper Altius werd teleurstellend met 4-0 verloren. Maar een verrassende 1-2 overwinning op eersteklasser Nootdorp gaf DWO echter vertrouwen voor de wedstrijd tegen W(aarder) D(riebruggen) S(amen). Na de 1-5 nederlaag uit tegen WDS had DWO thuis zeker iets goed te maken.

Vijf minuten later dan gepland startte scheidsrechter Steenbergen op een zonovergoten kunstgrasveld met een fluitsignaal de wedstrijd. De eerste vijftien minuten golfde het spel heen en weer met een licht voordeel voor WDS. De speelwijze van WDS was al snel duidelijk. Met een lange pass probeerde met name de nummer 4 Bjorn Stalvord zo snel mogelijk de zeer behendige en balvaardige linksbuiten Lourens Uiterwijk (11) te bereiken. DWO speelde fel en zeer compact, maar op deze lange ballen moest men het antwoord schuldig blijven. In de zesde minuut ontstond de eerste kans voor DWO met een voorzet van Kevin Mbemba vanaf rechts op centrale verdediger Edwin van der Veer. Zijn kopbal werd maar net van de lijn gehaald. Vijf minuten later bereikte een lange bal weer linksbuiten Lourens Uiterwijk die snel naar binnen trok en de bal verrassend vlak onder de lat schoot: 0-1.

DWO raakte niet in paniek en bleef rustig combinerend op zoek naar de gelijkmaker. Er ontstonden enkele kansen met als hoogtepunten twee handsballen in het strafschopgebied van WDS. De eerste handsbal wuifde de scheidsrechter nog weg, maar in de 20e minuut wees hij resoluut naar de stip. Spits Romano Seedorf kende geen twijfels en schoot de penalty beheerst in: 1-1. Met name de verdediging onder aanvoering van de routiniers Mike Mulder en Diego Best verrichtte in deze fase van de strijd uitstekend werk. Ook nieuwkomer Edwin van der Veer en de bijna jarige rechtsback Jordi Spruit waren een pain-in-the-ass voor hun directe tegenstander. Vlak voor rust schatte de WDS-verdediging een directe pass vanaf links op Delano Plomp verkeerd in. De rechtsbuiten twijfelde niet en schoot deze buitenkans diagonaal binnen: 2-1. Psychologisch gezien natuurlijk een uitstekend moment in de 42e minuut.

Het eerste kwartier in de tweede helft gebeurde er niets bijzonders. Inmiddels hadden enkele spelers van met name DWO de gele kaart ontvangen voor veelal onnodige overtredingen. Gelukkig zat de goed fluitende scheidsrechter Steenbergen er bovenop, waardoor het niet uit de hand liep. De eerste echte kans leek identiek op de eerste goal van WDS. Weer draaide linksbuiten Lourens Uiterwijk in de 56e minuut naar binnen, maar dit schot ging gelukkig net over. WDS voerde de druk op DWO langzamerhand op. Zeven minuten later was DWO echter beslissend. Een lange pass bereikte Romano Seedorf op links die de bal panklaar neerlegde op de inkomende Delano Plomp. Zonder twijfel schoof Plomp de bal beheerst in: 3-1. De wedstrijd leek gespeeld.

In de 78e minuut kreeg Diego Best helaas zijn tweede gele kaart en daaruit putte WDS moed om de 3-2 te forceren. Invaller Arjan Pronk schoof terug naar de linksbackpositie en DWO maakte zich op voor een hectische slotfase met een hoofdrol voor keeper Milan Klein. In de 89e minuut beging Wouter van Ginkel een overtreding in het strafschopgebied. Dat betekende de tweede gele kaart voor Van Ginkel en een penalty. Gelukkig hield keeper Milan Klein DWO in de wedstrijd door de penalty uitstekend te keren. Met nog zes minuten te gaan inclusief blessuretijd piepte en kraakte DWO met negen man aan alle kanten. In de 92e minuut toonde Milan Klein wederom zijn talent door een prachtig schot uit zijn doel te ronselen. In de 95e minuut blies de scheids voor de laatste keer. Met z’n allen knokken voor een resultaat inclusief positieve coaching leverde drie dik verdiende punten op. Deze teamspirit kan nog tot een mooi seizoen leiden. Toe aan een spannende derby? Welkom aanstaande zaterdag 30 januari 2016 tegen BSC ’68 in het Westerpark om 14:30 uur!