IMG 3264

Tafeltennis - Zaterdag 27 februari werd de vierde competitieronde tafeltennis voorjaar 2016 voor de jeugd gespeeld. DOING spelers Benjamin Slijper, Karlijn Windmeijer en Sanne Boeree moesten uit spelen in de eerste klasse tegen Oliver Silk, Mees de Horn en Wouter Elkhuizen van Scylla 3 uit Leiden.


Benjamin mocht als eerste spelen tegen Oliver. De jongens maakten er een spannende wedstrijd van; om en om werden de games gewonnen en verloren en de wedstrijd kon echt alle kanten uit. Gelukkig wist Benjamin zijn zenuwen in de vijfde game in bedwang te houden en won daarmee de wedstrijd.

Sanne mocht vervolgens tegen Mees. Helaas voor Sanne was Mees een maatje te groot. Mees was over duidelijk de sterkste speler van dit Scylla team en won de wedstrijd in drieën.

Karlijn mocht als derde spelen tegen Wouter. Ze begon nerveus en verloor de eerste game, maar wist in de daaropvolgende games orde op zaken te stellen en won de wedstrijd met een vierde game van maar liefst 2-11.

Voor de dubbel was besloten om met “girl power” te gaan spelen; dus Sanne en Karlijn tegen Mees en Wouter. De girl power werkte; ze speelde fantastisch, tactisch sterk en coachten elkaar tijdens de game hoe te spelen. De dubbel ging dan ook in vieren gewonnen.

"Karlijn stond vandaag waanzinnig goed te spelen, positioneerde zich zelf goed voor iedere bal en had overduidelijk plezier in wat ze deed. Haar wedstrijden waren een genot om naar te kijken," zo zegt Hans Vogelaar, de wedstrijdsecretaris.

Sanne kwam in haar tweede wedstrijd, behoorlijk in problemen door de eerste game tegen Wouter kansloos te verliezen. Gelukkig wisten we met een peptalk en wat tactische aanpassingen de wedstrijd te kantelen. De tweede game stond ze al snel met 10-2 voor en wist dus gemakkelijk deze game te winnen. De volgende games waren net zulke “walk overs”. Waar ze er na de eerste game eigenlijk weinig vertrouwen meer in had, liet ze in de volgende drie games geen spaan heel van haar tegenstander.

Uiteindelijk won DOING 1 met 1-9 uit bij Scylla.

Hans Vogelaar
Wedstrijdsecretaris Junioren DOING SV
Zin in tafeltennis? Of meer weten over DOING? zie: de flyer

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-