2016feb27 Meike 3e finale marathon 1

Meike van den Akker op de derde plaats van de marathon voor de Oomssport cup

In de krokusvakantie werd er gereden in diverse wedstrijden door de schaatsers van IJsvereniging Zoetermeer. Zaterdag 20 februari in de finale van de baancompetitie voor junioren B behaalde Anneke van Hal de derde plek.
Zondagavond 21 februari was er het Krokus pure sprinttoernooi voor junioren A en ouder. De sprinters konden hier aan de bak over 100, 300 en 500 meter. Bij de dames reden Daniëlle Hoogendoorn, Anneke van Hal, Chantal Brederoo, Nicole van der Helm, Feia Vermeyden en bij de heren Yvo Waalewijn, Peter Dobbe, Jake van Steenbergen, Marc van der Helm, Dennis Hubert, Gijs van der Wal.
Enkel op de 100 meter werden er PR’s gereden door Anneke in 12,17, Nicole 12,44, Peter 10,78 en Dennis 11,02.
Later was het ijs zo slecht dat er even werd getwijfeld of de laatste afstand (500 m) wel door moest gaan. Maar het toernooi kon gelukkig toch afgemaakt worden.
Bij de dames was het Daniëlle Hoogendoorn die op de hoogste trede van het podium mocht klimmen. Yvo deed dit bij de heren gevolgd door Peter op plek 2.

danielle eerste krokussprinttoernooi Yvo 1 en Peter 2 krokussprinttoernooi
Daniëlle Hoogendoorn op de eerste plaats Yvo met de eerste plaats, Peter met tweede plaats

In de finale van de mastercompetitie op 28 februari was het Nico Woldendorp die in de klasse 55 t/m 75 jaar voor een podiumplaats ging. Hij werd derde! In de klasse 40/50 jaar mocht Emiel de Haan op de hoogste trede van het podium mocht springen.
Meike en Alissa reden op 27 februari mee in de finale van de marathon voor de Oomssport cup. Meike van den Akker heeft de derde plaats behaald bij de junioren C. Voor Alissa Muijen was er bijna succes, zij miste op 1 punt na de 3e plaats bij de junioren B.