568A3602

Dylan Ligeon is te snel voor speler van UVS

UVS, de ploeg van trainer Hans van Leeuwen, kon op sportpark Bentwoud goede zaken doen bij winst op DSO. De Zoetermeerders waren echter vanaf het begin van de wedstrijd sterker in de combinaties en na ruim negentig minuten spelen wees het scorebord een stand van 3-1 aan.
In oktober 2015 liet DSO zich nog verrassen door een doelpunt van UVS in de 104e minuut, waardoor het uiteindelijk gelijk speelde. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen was nu slechts één punt. Voor beide teams stond er dus veel op het spel. De formatie van DSO-trainer Faizel Soekhai was op enkele posities gewijzigd. Zo kreeg doelman Leon Kleis de voorkeur boven Ismaïl Oruc. Soekhai liet zich eerder al in de media kritisch uit over de fouten die Oruc de laatste weken had gemaakt.
DSO begon sterk aan de wedstrijd, goede combinaties leidden tot uitstekende kansen en na een klein kwartier tekende Anthonio Thomas de 1-0 aan. Na een half uur spelen had de Zoetermeerse ploeg op een 2-0 voorsprong kunnen komen, maar Anthonio Thomas – die de bal het laatst beroerde na goed druk zetten op de doelman van Kamal Ait El Hadj – stond echter in buitenspelpositie. Vijf minuten later was het raak voor UVS, Leon Kleis werd verrast door een schot van Leon de Laat van UVS in de korte hoek: 1-1.
William van Vliet ontsnapte nog in de eerste helft aan een tweede gele kaart na een forse overtreding op Jay Weber. Hij had eerder in de wedstrijd al een gele kaart gekregen. Vijf minuten voor de thee zag Vincent Visser zijn afstandsschot ook in het doel belanden en kon DSO gaan rusten met een 2-1 voorsprong.
De tweede helft stond in het teken van de kaarten. Scheidsrechter Vreeswijk trok in totaal zes gele kaarten. Tim van der Voort moest hierdoor het veld voortijdig verlaten, nadat hij twee keer geel kreeg voorgehouden. Ook in dat tweede bedrijf bepaalde DSO het spel. Na diverse gemiste kansen bepaalde uiteindelijk Camiel de Wit in de blessuretijd de eindstand op 3-1. Door dit resultaat verstevigde DSO haar derde positie op de ranglijst.

Tekst en foto: Eric de Wit