20160306 78759

Phillis Vanenburg, winnares van de dames enkel

Bij Tenniscentrum Meerzicht werd ruim 9 dagen toptennis gespeeld, met 110 wedstrijden, waarbij ruim 330 tennisballen verbruikt zijn. Het Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) werd georganiseerd door het Tenniscentrum in Meerzicht. Spelers kunnen bij een NRT punten verkrijgen voor deelname aan andere, soms ook internationale toernooien. Het toernooi is dan ook echt een springplank voor tennissers die hoger in de ranking willen komen.

Bij de dames enkel was het spannend, zou de lokale Dainah Cameron van tennisvereniging Dekker Rokkeveen kunnen winnen van Phillis Vanenburg. Phillis komt uit Eindhoven en was in het toernooi als 7e geplaatst, Dainah was als 6e geplaatst. Phillis, een talent uit de tennisschool van de Belgische Kim Clijsters, kon beter met de spanning omgaan, zij heeft immers op 3 januari dit jaar ook het toernooi in Valkenswaard gewonnen. De partij werd door Phillis gewonnen met 6-2 -6-2.

De heren finale single, was een kleine tegenvaller, de winnaar van vorig jaar Colin van Beem (nr. 26 van NL)  , meldde zich op zondagmorgen af met een enkel blessure, opgelopen tijdens de gewonnen halve finale. Hierdoor won Botic van Zandschulp (nr. 24 in de single ranking) de heren enkel zonder de finale te hoeven spelen.

20160306 78779 20160306 78783
Botic van Zandschulp Even rust bij de finale heren dubbel
dames nrt 2016 2 heren dubbel nrt 2016
Winnaars dames dubbel Finalisten heren dubbel

Botic van Zandschulp (nr. 14 van NL in de dubbel ranking) en Sidney de Boer (nr. 20 van NL in de dubbel ranking) wonnen de heren finale tegen Wilco Geenen en Glenn Smits met de uitslag van 6-3 6-1, een geweldige spectaculaire wedstrijd met harde services en veel mooie rally’s.

Bij de dames dubbel ging de dubbel naar de Janine Hemmes en Claire Verwerda, beide lid van tennisvereniging Leeuwenbergh uit Den Haag. Zij wonnen van Dainah Cameron en Jamie Jillissen. De 1e set ging met 6-4 naar Janine en Claire, hierna kwamen Dainah en Jamie goed terug zij wonnen de 2e set met 6-4, voor Jamie was het haar 1e toernooi sinds een jaar. Haar laatste toernooi van het NRT toernooi van vorig jaar, vanwege een verkeersongeluk heeft zij een jaar geen toernooien kunnen spelen, hierdoor miste zij de ervaring en spelritme. De derde set van de damesdubbel ging met 6-1 naar Janine en Claire.