568A5035Mike Montanus maakt het Jonas Farih van RCL moeiijk

De Zoetermeerders hadden goede zaken kunnen doen, maar hebben zich vanaf de eerste minuut laten verrassen door RCL. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen was vooraf twee punten, maar de ploeg van trainer Stefan Luykx maakt een uitstekende periode door en wist haar zegereeks ook nu weer voort te zetten. In de ranglijst is de ploeg uit Leiderdorp inmiddels gestegen naar een derde plaats en neemt hiermee de plek over van DSO.

RCL begon de wedstrijd door vanaf het allereerste balcontact veel druk te zetten. Dat dit succesvol was bleek wel uit de stand op het scorebord. Na tien minuten spelen stond hier al een 2-0 stand. Na twee minuten was Jonas Farik succesvol door de bal onder doelman Leon Kleis door te spelen, nadat hij een Zoetermeerse speler had uitgespeeld op de achterlijn. Binnen een kwartier werd de 2-0 aangetekend door Nicky Guijt.

Scheidsrechter Vreeswijk, die als vervanger was aangewezen voor de afwezige Takacs, zag een zuiver doelpunt van Rafik El Ousrouti over het hoofd, waardoor DSO de aansluitende treffer miste. De ploeg van trainer Faizel Soekhai lukte het niet onder de druk van RCL uit te komen en na een half uur spelen werd het 3-0 door een doelpunt van Thom Wijnalda.

In het laatste kwartier voor de rust wisten de Zoetermeerders nog terug te komen tot een 3-2 stand door doelpunten van Mike Montanus en Rafik El Ousrouti, maar de illusie om de stand gelijk te trekken werd door Thom Wijnalda ontnomen, toen hij zijn tweede treffer van de dag voor zijn rekening nam. Met een 4-2 stand werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.

In de tweede helft maakte de 16-jarige Daniël Omosebi zijn debuut in het eerste elftal. De jonge B-junior was als extra aanvaller meegenomen naar Leiderdorp omdat Soekhai wegens blessures niet kon beschikken over zijn volledige selectie. De jeugdspeler begon enigszins schuchter aan zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht, maar werd met de minuut zekerder van zichzelf en ging het duel met zijn tegenstander zeker niet uit de weg en maakte meerdere mooie acties langs de zijlijn. DSO werd een tweede scoringskans ontnomen door de leidsman. Een overduidelijke handsbal binnen de zestienmeter werd door Vreeswijk niet gehonoreerd. Diezelfde Vreeswijk werd na een kwartier spelen in de tweede helft vol in zijn gezicht geraakt door een bal met als gevolg dat hij gestrekt ging en enig momenten buiten kennis was. De verzorging op het veld werd in de kleedkamer voortgezet. Na tien minuten verscheen Vreeswijk weer – opgelapt na een kleine hoofdwond – op het veld om de wedstrijd voort te zetten. Het lukte DSO niet meer om onder de druk van RCL uit te komen en nadat invaller Nick Scheurwater de 5-2 had aangetekend, was de wedstrijd gespeeld.

Tekst en foto: Eric de Wit