sgwzc14 3Aanvoerster Marloes Knol haalt uit. Ze scoorde liefst vijf keer. (Foto: Olaf Otten)

De wielen van de Zoetermeerse waterpolodames draaiden de laatste weken vierkant. In Veldhoven leek de ploeg dat probleem opgelost te hebben. Historisch gezien heeft SG WZC het altijd moeilijk met Njord. Naarmate het duel vorderde, waren de beste winstkansen voor WZC, dat eindelijk weer eens kon juichen en met 9-11 het bad uitstapte.

In een aantrekkelijk en gelijk opgaand duel verzuimde de ploeg uit de Randstad Njord definitief van zich af te schudden. Het spel van WZC kenmerkte zich door een duidelijk strijdplan en goed overzicht. De thuisploeg kon in het spoor blijven door een aantal frommel goals te maken. De equipe van coach Kloosterman bleef rustig, dicteerde het spel en kwam in de eindfase nauwelijks in gevaar. Het scorebord kwam na de derde periode niet meer in beweging. Uitsluitingen aan beide zijden en een strafworp voor de Brabanders leverden in het laatste kwart wel spanning op, maar geen doelpunten.

Kloosterman was opgelucht na afloop. “Het is altijd lastig spelen hier. We wisten wie hun sterkste speelsters waren en konden die redelijk in bedwang houden. Het maakte me trots om te zien hoe hard het team werkte en na afloop de welverdiende high-fives ontving. Uitslagen vind ik niet zo belangrijk, als we er maar alles aan gedaan hebben om zo goed mogelijk te spelen. Dat zag ik vanavond weer terug. Met elkaar strijden, met passie en beleving. We hebben zo’n verrassend seizoen. Na de onverwachte promotie vorig jaar, draaien we super goed mee in de Eerste Klasse. We werden zelfs officieus winterkampioen. Het zou toch zonde zijn als we de laatste paar wedstrijden op 80% spelen en het daardoor weten te presteren om zo’n topjaar toch met een rotgevoel af te sluiten. Dat wil ik voorkomen en de ploeg liet gelukkig zien daar ook niets voor te voelen.”

De Zoetermeerse dames spelen de komende twee weken geen wedstrijden. Zondag 3 april staat er een interessante uitwedstrijd in Waddinxveen op het programma. Dan is de derby tegen De Gouwe, de koploper van de competitie. De wedstrijd begint om 16:45 uur.

Njord Veldhoven - SG WZC: 9-11
Periodestanden: 3-4, 2-1, 4-6, 0-0
Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 5, Wendy van Dijk 2, Nikkie van Veen 2, Marise de Groot, Svetlana Wolters.
Keepster Kim den Hollander stopt 2 strafworpen.
Bijzonderheden: Een fotoverslag van Olaf Otten staat hier op Facebook.
Volgende wedstrijd: Zondag 3 april, 16:45 uur Waddinxveen

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-