Werff Lester van derNa de winterstop is DWO een opmerkelijke inhaalrace gestart. Onopvallend en gestaag blijkt de nieuwe koers onder leiding van trainer Richard Urgert en zijn staf zijn vruchten af te werpen. Ondanks de vijf gewonnen wedstrijden bleef de ploeg helaas op de 7e plek hangen. De winst van afgelopen zaterdag tegen Oegstgeest bleek echter meer dan drie punten waard. Door het verlies van Lugdunum tegen CVC Reeuwijk steeg het vlaggenschip zelfs twee plaatsen. Wat was het geheim achter de drie punten tegen Oegstgeest?

Het zonovergoten Westerpark was wederom een prachtig decor voor de 19e competitiewedstrijd tegen Oegstgeest. Het gevaar van deze wedstrijd? De ploeg die na de terugkeer van linksbuiten Joep Zenden vorige week verrassend uithaalde tegen Hazerwoudse Boys met een 5-0 overwinning zou wel eens onderschat kunnen worden. De technisch zeer behendige linksbuiten was dan ook een speler om in de gaten te houden. De ervaren alleskunner Arjan Pronk zou dit klusje echter moeten kunnen klaren. Vooraf hoopte vriend en vijand op een knallende pot voetbal aangezien de wedstrijd geleid werd door de heer J. Pang, de look-a-like van Michael Mols.

De eerste twintig minuten had DWO een licht voordeel. De nummer 11 van Oegstgeest bleek inderdaad de gevaarlijkste speler met prachtige kapbewegingen met binnen- en buitenkant voet. In de 26e minuut appelleerde Delano Plomp tevergeefs voor hands in het strafschopgebied. Langzaam voerde DWO de druk op. Twee schoten rond de 30e minuut waren net niet doeltreffend. In de 34e minuut was het wel raak. Rechtsbuiten Delano Plomp schoof een steekpass van Lester van der Werff door op linksbuiten Kevin Mbemba die niet aarzelde en de bal koelbloedig in de touwen schoot: 1-0. DWO rook bloed en drie minuten later maakte Lester van der Werff, na een assist van spits Wouter van Ginkel, waarschijnlijk de mooiste goal van dit seizoen met een prachtig stift over doelman Kevin Sip: 2-0.

De tweede helft verliep identiek aan de eerste helft. DWO controleerde het spel en sloeg in de 71e minuut meedogenloos toe. Een pass van Delano Plomp maakte spits Wouter van Ginkel koel en zakelijk af: 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Oegstgeest spartelde nog wat tegen maar had weinig power om nog echt gevaarlijk te worden. De tweede helft had achteraf ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Conclusie? DWO presenteert voetbal zonder poespas. Knallend was de wedstrijd niet. Wel effectief, efficiënt en met de nadruk op samen!

Volgende week speelt DWO uit tegen Lugdunum, altijd lastig!