IMG 20160312 WA0030Bijna voltallige Kai Sei wedstrijdteam in nieuwe outfit

Een beperkte selectie van zeven karateka van Budoschool Kai Sei heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de 13e Zipangu Pro in Neerpelt te België. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Vlaamse Karate Federatie, telde dit jaar ruim 300 deelnemers in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; onder de deelnemers waren met name karateka uit Nederland en België, die tot de nationale kernploegen behoren. Voor de Kai Sei teamleden was dit het eerste toernooi van dit seizoen.

In de categorie jongens 10/11 jaar -klasse verloor Colin Vercammen de eerste ronde met slechts twee punten verschil van de regerend Belgisch Kampioen. Doordat deze tegenstander de finale bereikte, kon Colin zich opmaken voor de herkansing, waar hij uiteindelijk 7e werd. Mex Onderwater, uitkomend in de categorie meisjes 10/11 jaar, won overtuigend de eerste ronde. Helaas verloor zij de tweede ronde door blunderend scheidsgerecht, maar gelukkig bereikte haar tegenstandster de finale. Mex plaatste zich voor de herkansing en door solide karate wist ze alle wedstrijden te winnen en behaalde een mooie derde plaats. De jarige Wissal el Boudakhani en buitenland debutante Marin Hagenaar kwamen uit in de categorie meisjes 12/13 jaar +klasse. Marin verloor haar eerste wedstrijd nipt op scheidsrechterbeslissing (hantei) en kwam helaas niet verder in het toernooi. Wissal verloor de tweede ronde van de latere finalist. In de herkansing bereikte ze de B-finale, die ze niet naar haar hand kon zetten en vijfde werd.

In de categorie cadetten meisjes +klasse verloor Sarah Hagenaar de tweede ronde van de latere finalist. Via de herkansing bereikte Sarah de B-finale en in een zinderende strijd om de derde plaats verloor ze slechts met één punt verschil en werd daarmee vijfde. Hekkensluiters voor Kai Sei waren Glenn Leggedoor en Michael Oostindie, beiden uitkomend in de categorie cadetten jongens -klasse. De messcherpe Glenn won de eerste ronde zeer overtuigend. Er had zeker meer in gezeten als hij niet ernstig benadeeld was geweest door het scheidsgerecht in de daarop volgende ronde. Door niet bestraft spelbederf van zijn tegenstander, werd Glenn de overwinning ontnomen, waardoor hij niet verder kon in het toernooi.

Michael won zijn eerste wedstrijd overtuigend op scheidsrechterbeslissing (hantei). Door verlies tegen de latere finalist, plaatste hij zich voor de herkansing. De eerste ronde hierin won Michael voor tijd met acht punten verschil. In de B-finale stond Michael met drie punten voor, waarna zijn tegenstander (dit was dezelfde karateka waarvan Glenn de dupe is geworden) opgaf (kiken) en Michael de derde plaats in de wacht sleepte. Alle Kai Sei teamleden hebben door sterk karate goed stand weten te houden en bewezen dat ze op een dergelijk toernooi thuishoren.