Spruit JordiDWO kon in Leiden niet winnen van Lugdunum en verloor de koppositie in de periodestand. Tot de rust waren de ploegen nog gelijkwaardig, maar na rust haalden de Leidenaren de volle buit binnen en passeerden daardoor DWO weer op de ranglijst. DWO staat als zesde veilig in het linkerrijtje van de competitie. Al is dat lager dan was gehoopt.

De derde plaats in de competitie was waarschijnlijk niet haalbaar meer om nog in de nacompetitie mee te mogen doen. Dus bleef alleen het zelf behalen van de laatste periodetitel nog over. Elke wedstrijd was voortaan een finalewedstrijd. Daar was met twee overwinningen een goede start mee gemaakt. Lugdunum was de volgende tegenstander waarvan gewonnen moest worden. En dat lukte dus niet. Door de nederlaag is DWO de koppositie in de periodestand kwijt en staat nu samen met Lugdunum vierde op drie punten van DoCoS, WDS en Reeuwijk. Oftewel: DWO heeft het niet meer in eigen hand. Het is afhankelijk van drie tegenstanders want DoCoS zal wel kampioen worden. De kansen zijn er nog steeds maar het wordt steeds moeilijker om gemotiveerd een wedstrijd te beginnen. Of zou dat, vorig jaar, toegezegde vat bier voor het behalen van een periodetitel de spelers nog kunnen inspireren?

Die motivatie was er tegen Lugdunum nog wel. Ook omdat DWO 2, de andere spelers van de DWO-selectie, in hun competitie de koploper had verslagen. De eerste kans in de wedstrijd was voor DWO toen Wouter van Ginkel een kopbal uit een voorzet van Delano Plomp tot corner verwerkt zag. Lugdunum plaagde terug door een schot op doel, maar daar had Milan Klein geen probleem mee. Na een kwartier maakte DWO duidelijk toch echt de betere ploeg te willen zijn, toen na twee corners de tweede kopbal van Wouter van Ginkel van de lijn werd gehaald. Lugdunum wenste zich daar niet bij neer te leggen en met succes. Een houdbaar schot zorgde voor een 1-0 voorsprong van de thuisploeg. Een minuut later trok DWO de stand weer gelijk. Kevin Mbemba schoot in twee keer de bal langs doelman Wassenaar: 1-1. In de 34e minuut schoot Lester van der Werff nog een corner op de lat, maar het bleef tot de rust gelijk.

Van alles was nog mogelijk in de tweede helft, maar Lugdunum nam de touwtjes in handen, terwijl de intentie van DWO nog steeds prima was. Ook de persoonlijke inzet was er om er nog het beste van te maken. Maar de collectieve inzet om een overwinning mee naar huis te nemen nam af. Zeker toen in de 55e minuut uit een corner Lugdunum eenvoudig kon scoren: 2-1. De spelers van DWO speelden steeds meer gehaast en onverzorgd en de irritaties namen steeds meer toe. Het doelpunt van Lugdunum in de 63e minuut (uit een strafschop) voedde dat natuurlijk ook. Tim de Cler, oud-speler van Feyenoord, en keeper Wassenaar hadden genoeg ervaring en slimheid in huis om de Zoetermeerders effectloos te laten draven over het hobbelige voetbalveld. Ook drie wissels (Seedorf, Bakker en Spruit) konden de bordjes niet meer verhangen. De DWO-supporters dropen deze keer snel af na de wedstrijd en zijn tot 2 april vrij wanneer Kagia op bezoek komt.