568A6084Vorige week liep DSO al schade op tegen RCL. Voorafgaand aan de wedstrijd was het dan ook de vraag of deze schade nog hersteld kon worden. Gezien de ranglijst zouden de Zoetermeerders geen moeite moeten hebben om de wedstrijd tegen GHC winnend af te sluiten, maar het liep helaas anders.

De zeer fel spelende Leidenaren, die op een veertiende plaats staan met 17 punten verschil met DSO, hadden niet veel te verliezen en probeerden de thuisploeg te provoceren met hard spel. Jay Weber en Mike Montanus waren het mikpunt van dit harde spel. Beide spelers werden zeer hard aangepakt. Het leverde GHC een rode en een gele kaart op.

Grimmige sfeer

Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Bryan Verhage met twee benen onbesuisd in op Jay Weber. Scheidsrechter Obradovic had hier zijn tweede rode kaart moeten trekken, maar liet het bij een gele prent. Hierdoor ontstond een grimmige sfeer wat de leidsman uiteindelijk deed beslissen een afkoelingsperiode van tien minuten in te lassen.

Onzeker en onrustig

Het puntenverlies heeft DSO wel aan zichzelf te wijten. Het speelde onzeker en onrustig, waardoor het GHC mogelijkheden bood om steeds weer langszij te komen. De wedstrijd was nog geen twintig minuten oud en er waren al twee zware overtredingen begaan op Mike Montanus door de ploeg van trainer Roberto Escudero. Jay Weber kreeg halverwege de eerste helft het voordeel na één van deze overtredingen en verschalkte oud-DSO doelman Michael Verhoef: 1-0.

Een kwartier voor de thee kopte Shurdien Narcisio uit een hoekschop de bal achter Leon Kleis (1-1), maar Mike Montanus zorgde er met een afstandsschot voor, dat DSO met een 2-1 voorsprong de kleedkamer op kon zoeken.

Puntenverlies

Na de rust werd de sfeer tussen beide ploegen grimmiger. De ploeg van Faizel Soekhai kwam ondanks het zwakke spel toch op een 3-1 voorsprong door een prachtig doelpunt van Jeroen Heijdt. Hij nam de bal uit een voorzet van Jay Weber in één keer op zijn schoen en gooide hiermee al zijn frustratie van lang blessureleed van zich af. Doelman Verhoef was kansloos.

Opluchting op de tribune en langs de lijn, maar lang heeft het niet kunnen genieten van deze riante voorsprong. Binnen een kwartier was de stand weer gelijk getrokken door doelpunten van Tolga Karpuz en invaller Martijn van Leeuwen.
DSO loopt door dit nieuwe puntenverlies behoorlijke schade op en ziet haar kansen op een periodetitel slinken. In de derde periode staat het nu op een zesde plaats en heeft het al vijf punten achterstand op RCL, dat haar zegereeks voortzette met een winst op Be Fair.

Tekst en foto: Eric de Wit