2016 04 04 2Op zondag 3 april mochten Sanne Boeree en Benjamin Slijper gaan strijden om een B licentie en daarmee kwalificatie voor het Nederlands Jeugd Kampioenschap B in Nijmegen van 30 april.

Sanne, van DOING, zat in de poule met Denise Peys, Lotte Altemühl, Marlou Gorgosz en Daniella van der Raaf. De eerste wedstrijd tegen Denise begon Sanne goed. De eerste twee games stond ze heel snel met 7-3 voor en kon ze gemakkelijk uit spelen. De derde game bleef het lang spannend, maar wist ze uiteindelijk met 12-10 naar zich toe te trekken.

IJzersterke backhand

De tweede wedstrijd tegen Lotte, was op voorhand al een cruciale partij. Lotte had zo’n ijzersterke backhand en sloeg zo hard dat iedere iets te hoge bal, dodelijk was. Maar Sanne wist door heel tactisch te spelen de eerste twee games te winnen. De derde game wist Lotte haar backhand beter in stelling te brengen en wist daarmee de derde game te winnen. Gelukkig wist Sanne in de vierde game orde op zaken te stellen en won de wedstrijd.

Tactisch en slim

De derde wedstrijd tegen Marlou Gorgosz begon spannend; Sanne moest diep gaan in de eerste game en won met 18-16. Daarna was het verzet van Marlou gebroken en ging de wedstrijd vrij gemakkelijk gewonnen.

De laatste wedstrijd tegen Daniella werd door Sanne gewonnen door tactisch heel goed en slim te spelen. Daarmee behaalde ze haar B licentie en kwalificeert ze zich voor het NJK B op 30 april.

2016 04 04B licentie

Benjamin zat in de poule bij Mees Hulleman, Bart den Boef, Mark Hankel, Tiemo Laban, Stefan Zelders en Sven Jeurissen. De wedstrijden tegen Mees en Mark gingen vrij gemakkelijk gewonnen. De wedstrijd tegen Bart was een ander verhaal; om en om gingen wedstrijden gewonnen en verloren en een vijfde game moest uitkomst bieden. Gelukkig was het Ben die in de vijfde game het rustigst bleef en dus de wedstrijd wist te winnen. De wedstrijd tegen Tiemo was erg spannend en erg leuk om naar te kijken; een zeer aanvallend ingestelde speler als Benjamin tegen een traditionele verdediger. Gamestanden van 13-11 en 14-12 wisselden elkaar af, maar uiteindelijk wist Benjamin de vijfde game winnend af te sluiten.

De laatste wedstrijd tegen Sven ging ook op het scherpst van de snede; de spanning was van de gezichten af te lezen. Zeker als de tweede game met 19-17 door Benjamin werd gewonnen. Vervolgens wist Sven nog terug te komen in de wedstrijd door de derde game met 9-11 te winnen. Benjamin wist zich met moeite te herpakken, maar trok met een 12-10 in de vierde game de wedstrijd naar zich toe. Daarmee behaalde ook hij zijn B licentie en kwalificeert hij zich voor het NJK B op 30 april.

-advertenties-

-goede doel-